måndag 31 oktober 2011

when I was a kid I used to... no wait, I still do that.

Gud vad skönt det är med lov! Idag är energidrycken min bästa vän men jag börjar fundera på att ta en tupplur såhär mitt på dagen, pensionärsvarning! Nu ska jag spendera resten av dagen med att leka med smink, plocka ihop kläder som ska tvättas och så småningom dra mig ut mot stallet. Leker just nu med lösfransarna som fan vägrade fästa igår. Irriterande. Nu satte dom sig skitbra på första försöket. Haha, sämst. I övrigt hittade jag en låt på spottan som påminde mig om att mitt nintendo varit trasigt ett tag och jag borde köpa ett nytt, nu på en gång. Inte så många vet det men jag <3 nintendo 64 till döden.

Så ett smart tips tills jag fyller år om 3 månader: Köp nintendogrejer. En tröja från phoenixtshirt eller nintendostuffs från coolstuff. Då blir jag glad.

Dagens lektioner

Har just kommit hem från dagens lektioner! jag trodde ju att jag började 10 men fick sms igårkväll om att de flyttat fram lektionerna. Rise and shine vid 6... och börja jobba vid 8.30! TIDIGT. Men kul! Första lektionen var fokus på sits, inverkan och vägar. Jag var stenhård med blicken sitsen och hjälperna. Sånt där basic liksom! Först efter de ridit fram fick de rulla på ena långsidan och räkna språng. Sen lägga till ett språng. sen red de en bana med lite böjda linjer, relaterade avstånd och jag var jobbig och ställde mig som en kon mitt i vägen där de ville rida så de inte kunde gena så mycket. Tyckte de jobbade på riktigt bra och det var kul att se att de började tänka lite mer "dressyrigt" mot slutet. Alltså, de jobbade hästarna mer med ställning och böjning och RED istället för att åka racerbil. Lektion nr 2 var på ungefär samma sätt, dock fick dom jobba ytterligare med ridningen och lägga till 2 språng, plocka bort ett, osv. Tufft markarbetespass men dom verkade nöjda och glada och jag är glad att kunna hjälpa till! Nu är frågan bara, ska jag sova på vägen hem eller ska jag övningsköra? Hahahah jag orkar inte, är så trött!

söndag 30 oktober 2011

Mysklassen

JAG TRIVS I MIN NYA KLASS DOM ÄR ASGOSIGA OCH TREVLIGA OCH MAN VILL BA NÄ JAG VET INTE MEN FAN VAD GOA DOM ÄR.

Cyklade hem, tog 40 minuter? haha vadå avsides liksom. Nu kryper jag ner i sängen, imorrn ringer väckarklockan tidigt och då är det åtvidaberg som gäller! Ska hålla i ett par ridlektioner, blir askul. Hoppas jag. Klart det blir! GONATT.

tio år från nu

tio år från nu bor jag i en lya i stockholm eller annan valfri stor stad i världen tillsammans med några kompisar. Typ att vara 3 och dela på en fyra, är lagom, eller 4 och dela på en femma tyyyp. Jag har koll på min ekonomi, har roligt jämt och jobbar på en tjejtidning eller gör allt blondinbella gör fast dubbelt så bra. Japp, lite så!

Today I don't feel like doing anything

Har verkligen ingen lust med nåt idag. Är hiskeligt trött och seg och skulle helst av allt bara bädda ner mig i sängen och ta det lugnt. Kan man göra det? Klassen skulle träffas ikväll men asså.. fredagen dödade mitt peppcenter i hjärnan rätt brutalt. Är ambvivalent till tusen.

lördag 29 oktober 2011

igår

igår va förresten en konstig dag. Jag var lika överenergisk som arapapapapapapia-fågeln på ind-vallektionerna och sjukt pepp men typ allt det hann frsvinna på vägen hem? taggade till ändå sen när jag väl kom dit men då blev folk osams och grejer? Sen råkade vi träffa lite uniformbärare som står över lagen och tog med sig en av mina vänner? PARTYKILLER OR WHAT. Är inte så jäkla pepp på nåt nu men får hoppas att jag ändrar mig till imorrn kväll, tror klassen skulle träffas då och harenajs. Mina lösögonfransar vägrar lossna helt så jag tror jag låter dem jobba en kväll till. Mamma sa att jag ser ut som en hora med dem. Kul! Men dom sitter där dom sitter. Förutom på en del ställen där dom släpper men........ det är en annan historia.

Jag kommer aldrig aldrig tillbaks

Är det bara nåt jag fått för mig eller är det inte god stil att va lite social och glad när nån man känner säger hej? Skuttade fram till en ur TC-09 (som jag även gått i högstadiet med) igår för att säga hej o kolla läget lite. Så jävla tråkig! Kunde inte ens fejka att han va glad att se mig i femton sekunder haha. Så jävla lame. Va e grejen med att ha en deprimerande personlighet och attityd liksom.

Sprang in i en kille från min nya klass när jag skulle med tåget igår och han va liksom astrevlig och ba "kul att se dig här va ska du göra?" osv, liksom lite go och trevlig. Social osv. Han har jag känt i... 2 månader? Och inte pratat speciellt mkt med direkt? ÄNDÅ är den trevligare än han från min förra klass som jag känt betydlligt längre och har ungefär lika stark relation till? Haha Åtvid asså. Glad att jag flyttade!
Jag menar, jag gick och handlade i åtvid  också. Va klädd som vanligt (ni vet lite halvsunkigt) men hade heels och lösfransar (som på bilden, hade håret typ lika också). Kände mig lika speciellt klädd som lady gaga. Hade glömt att jag var i volvoraggartown där klädkoden är ju sunkigare desto bättre...

story of our lives

 Världens sötaste docka och vad som ska föreställa en vampyr med ena ögonfransen på väg av. 
 Så hittade vi en jedi att sno kläder och svärd av
och en zombie att klä av

höll igen hålet som den sanna gentleman jag är
man kan ju inte gå me bröstet bart såhär i höstkylan.

Would love to visa lite mera men näe, vill man se mer får man hängapååååååååå
känenr att jag skriver som ett mongo men det är ju också lite kul
så ah tjarå sverige!!!!

fredag 28 oktober 2011

"DAMN YOU TAYLOR SWIFT"

 Släppte ut min snabbuppsättning ag haft sen i morse och ätnkte att mitt hår skulle få torka. Det ärfortfarande asblött sen imorse. Hittade taylor swift-lockar. Körde på lite 60's-inspirerat ögonsmink idag också förresten, och jag trivs såhära. tror det är min stil men nu är jag så jävla hög på livet att jag bara vill skriva med stora bokstäver hela tiden så nu måste jag nog åka och ta ut pengar och kanske köpa nåt att knapra på på tåget också. Mums mums hejrå bloggen vi ses senare (typ imorrn) Happy halloween allihopa hela bunten love u all osv

high on life

 SHA bloggen. Dagen har bjudit på många skratt, lite damp och adhd. Historian spenderades i psykologidelen av biblioteket och varför är den så satans intressant när jag inte har psykologi än? Lånade med mig en tuff bok hem, handplockad av lovisa och jag tänkte bjuda på en del sköna citat ur den framöver. Ptja vad finns det mer att säga? Massa randoms har pratat med mig idag, både irl och på andra ställen. Vad säger man?  jag är öppen för allt som kan bjuda på ett leende!

Jag har fixat mig inför kvällen hela dagen, började i duschen imorse, sprejade ner håret med värmeskydd och det har inte torkat än. Naglarna är målade (råkade smeta ner min tröja också, klumpig.se?), jag håller på att packa mig i ordning och snart ska jag iväg på halloweenfest. Måste dock ta ut pengar först, jag betalar ju cash på tåget och jag är rätt low on cash för tillfället! Hade egetnligen pengar uttagna men spenderade dom i secondhandbutik efter skolan, köpte skor till ikväll. Ändrade mig ju rätt sent till vad jag skulle klä ut mig till, men nu har jag got the most of it together!
MEN när jag kom hem hade jag detta trevliga rosa paket på köksbordet. Som julafton varje dag. Fullt av lösfransar, älskar dem! Packar ner ett par till kvällen, hoppar på ett tåg strax efter 19 och sen hämtar världens finaste Julia upp mig. Lite fix hos henne och sen drarviuuut. Fatta vilken lyx för oss att träffas 2 ggr samma vecka!

torsdag 27 oktober 2011

Har du fått större bröst?!

Sköna vänner jag har då. Träffade en vän för några dagar sen och det var länge sen sist. För några minuter sen fick jag sms. "har du fått större bröst på sistone? Tyckte det såg ut så i helgen!"

Eh, näe. Om man kunde räkna antalet gånger på en dag som jag tänker wtf? Nä vet inte om det går. Lever i en för knasig värld för det.

This is why

Har kommenterat en del tjejers bloggar (och pratar med alla jag får chansen till, som frågar om gymnasie). GÅ INTE PÅ BILDNINGSCENTRUM FACETTEN. Gud, jag kan inte säga det tillräckligt många gånger. Och varför säger jag så då? För att jag är bitter över att jag inte "pallade att gå där"? För att jag är bitter över att jag fått börja om ett år? För att jag är för stolt för att erkänna att det är MIG felet ligger hos? Nä. Utan för att den skolan verkligen inte är bra.

Jag valde ju då teknik. Kanske lite klantigt såhär i efterhand, men det var ju vad jag ville göra då. Rätt tidigt fick jag höra att rektorn beordrat lärarkåren på teknikutbildningarna att särbehandla mig posetivt. Varför? För att jag var tjej. BAM. Fel redan där. Gav order om att bryta likabehandlingsplanen redan första dagen. Och hur tog denna positiva särbehandling uttryck då? Jo. Jag mådde inte bra i skolan av olika skäl, och istället för att fråga mig varför, eller åtgärda några problem, sa man bara "jaja" och lät det vara. Ända tills jag gick i tvåan, hade under 50% närvaro och ett gravt utmattningssyndrom. Vad hände då då? Jag flyttades till IV och skulle stressa mellan praktikplats och lektioner istället. Sjukt.

Till slut orkade jag inte mer, jag hade en sjukskrivning på 50% (pga min situation i skolan) och när det övervägdes ifall jag skulle få ännu högre sjukskrivning kallade rektorn till möte.

"Antingen skriver du ut dig själv eller så skriver jag ut dig."

Under det mötet fick jag höra både det ena och andra om mig och min mamma, hur dålig och lat elev jag var, hur dålig min mamma var på att vara mamma, etc etc etc. Från rektorn och min mentor. Man kallar inte en ung flicka, som ansträngt sig till sitt yttersta i ett och ett halvt år för att vara duktig och leva upp till allas förväntningar, och pga det dragit på sig ett utmattningssyndrom (för er som undrar vad det är, att gå in i väggen. Stresskolaps, etc) för lat. Och att kritisera min mamma som bara vill mig väl, det är absolut inte professionellt. Att inte ta sina elevers förutsättningar på allvar, när man får dem på papper, det är oprofessionelt. Jag är så jävla arg på skolledningen på facetten. Det enda de är intresserade av, är att spara pengar. Därför sparkades jag mer eller mindre ut då min sjukskrivning skulle trappas upp, för skolan inte vill betala en skolpeng för nån som inte går 100% i skolan.

Dock är inte min historia slut där. Jag bytte skola. Ansökningen skickades till linköping och en kopia skickades för påseende och underskrift till rektorn i åtvidaberg. Dagarna gick. Veckorna gick. jag ringde och frågade efter min ansökan. Antagningssekreteraren här i västervik ringde också. Ingen svarade, eller om de svarade så var rektorn inte inne för tillfället. Till slut, fem veckor efter ansökan kom till åtvidaberg, fick vi tag i dem. Då hade de slängt min ansökan, eftersom "vi har hört att emily flyttat till västervik nu och då är ju inte den här aktuell längre". Förstår ni nu hur sinnessjukt oproffesionellt skolledningen beter sig. DE HAR HÖRT. Av vem? Läser de min blogg, går det rykte på stan? Och det är ju ett jävla sätt att slänga ansökan sådär. Även om jag skulle ha flyttat skulle de skrivit på det där pappret och skickat tillbaka det till linköping.

Antagningssekreteraren här ringer till SYV i Åtvidaberg. Hon säger "ja jag hoppas verkligen att emily skriver sig i västervik nu för vi vill ju verkligen inte betala några pengar för hennes skolplats". Taskigt läge, syv! Reglerna sedan 2007 gör er skyldiga till det! Gud, jag borde kräva skadestånd. Högt som fan. Men ord står mot ord, och vem tror man på, skolchefen eller stackars lilla eleven som inte trivdes?

Nä, nu sitter jag här i västervik, går andra året på gymnasiet och pumpar min hemkommun på både skolpeng och inackorderingstillägg. Skulle gärna gå kvar här på gymnasiet så länge som möjligt bara för att det ska svida lite i plånboken för skolan. Men nä, åtvidabergsskolan har redan ätit upp ett år av mitt liv, så jag har inte tid att gå och drälla på gymnasiet längre än nödvändigt. Jag vill lägga det här bakom ig och låtsas att jag aldrig gått på bildningscentrum facetten. Jag trivs i västervik, jag trivs med att personalen respekterar mig, jag trivs med att må bra. Men jag vill verkligen inte att fler ska råka ut för samma sak som jag, därför ber jag er som går i nian: VÄLJ EN ANNAN SKOLA ÄN FACETTEN. Bara gör det. Det finns inga fördelar med BF som väger upp de nackdelar som finns.

onsdag 26 oktober 2011

Har fått tillbaka matteprovet!

Tydligen var provet assvårt och ca 2/3 av klassen fick ig. Själv borde jag vara nöjd, gränsen för mvg var 18/7, och jag fick 16,5/6. Är jag nöjd? Nä, jag sörjer det högsta betyget som jag inte var så långt ifrån. Vad i...!
Måste bli frisk från det här nevergoodenough-syndromet. Dock har jag bra självkännedom, jag kände när jag skrev det att det här blir nog ett vg, vilket det blev.

Nä, nu är jag färdig med min självömkan. Hoppas jag får ett paket imorrn. Längtar! Har varit i lite affärer och köpt grejer till min halloweenkostym. Dock börjar jag känna att alla jag vet ska klä ut sig till läskiga saker. Det ska inte jag. I'm an original.

hoppsan

försov mig visst rätt rejält.
Är astörstig
mitt hår är ett fågelbo
mina ögon ser ut att vara sminkade av ett barn
men nu kör vi

tisdag 25 oktober 2011

ung och dum

Gick genom stallet idag. Såg en tjej på ptja, 8-9 år. En sån där go stalltjej som hjälper nybörjare.
"om hästen gör nånting är det bara att slå till den"
Jag blev så illa berörd. Är det vad vi lär nya generationen hästtjejer? Våld brukar man där förståndet tar slut. Tjejen i fråga rår inte för det. Hon vet inte bättre. De hon ser upp till inom hästvärlden har lärt henne det där. Onödigt. Blev jättemotiverad till att ha teorigrupper och 30/30-grupper.

Ytterligare en okunskap jag störde mig på idag: En storasyster skulle hjälpa sin lillasyster att rida. Med pessoabett och ingen koll på omgivningen. I ett fullt ridhus. Vad säger man?
"där går han jättefint, bra!"
Det jag kunde se var en ponny som var för stor för sin ryttare, med ett tvetydigt bett i munnen och helt avknäppt i nacken. Men det var ju en fin böj i alla fall. Tjejen själv tror jag hade en dressyrponny som lösgjordes genom att stretcha halsen och dra i munnen. Samma sak där, den böjde ju fint på halsen i alla fall. Återigen, det är inte deras fel. Det är föräldrarna och instruktörerna det felar på. Barn ska inte bli itutade att slit och ryck är the way to go inom ridningen. Barn ska inte heller rida oövervakade, tycker jag. Fine när man börjar bli runt femton, typ. Men tio? Nei. Det är för tidigt tycker jag, och det finns ingen chans att varken ponnyn eller barnet får ut så mycket glädje av det. Eller barnet kanske, men till största sannolikhet på hästens bekostnad.

Märk väl nu, att jag inte klandrar de barn jag träffat idag på något sätt. De gör det de tror är rätt. De personer jag klandrar är de som låter dem hållas. De instruktörer som stödjer slit-och-ryck-mentaliteten. De vuxna som hellre har ett glatt men våldsamt barn än ett eftertänksamt barn med en nöjd ponny.

Pär-Ola (ni vet ombloggade hästbonden från bonde söker fru) har nog rätt ändå. Slopa ponnyakuten till förmån för förälder- och tränarakuten. De lägger grunden. Utan grund inget hus.

Jag har försökt men det går faktiskt inte

hästar är så stor del av mitt liv att det vore helt konstigt att inte nämna dem i bloggen. Idag red jag chester igen, första gången sedan i torsdags tror jag? Han var verkligen jättefin, jag jobbade honom lite undan för skänkel och han tog ett jämnt och fint stöd i handen hela tiden. En sån där dag då man nästan bara rider i smör. (ni som rider förstår nog känslan, ni som inte gör funderar säkert på om det inte är lite äckligt och halt att rida i smör).

Kollade lite på hästannonser och såg att en tjej i stallet har en häst som är lite för tuff för henne. Kan fortfarande inte bestämma mig för om jag ska prata med dem eller inte. Tror jantelagen står och drar lite i mig och säger nej, stick inte fram hakan. Visa inte att du är duktig. Du kan inte bättre än nån annan. Men jag har ändå fyra års erfarenhet av en tuff ponny... Vore ju jättekul om jag kunde hjälpa henne, jag älskar ju att rida olika hästar, speciellt om det finns nåt konkret att jobba med. Får se om jag tar mod till mig snart. Jag kan ju inte mer än få ett nej. Om man tänker på det sättet.

av någon anledning

... så ägnade jag gårdagen ganska mycket åt psykisk ohälsa och störningar. Jag tog upp det flera ggr med en klasskompis och jag känner att oj. Varför pratade jag så mycket om det just igår? Kanske för att det är så sjukt viktigt att inse att alla människor inte fungerar likadant bara för de ser hela ut på utsidan. Kanske för att vi satt i biblioteket vid massa böcker om "kärlek känslor kramar" typ eller nåt, en bok som kan fungera som diskussionsunderlag för personer med aspbergers.

För mig är det verkligen jätteviktigt att respektera psykiska avvikelser eller liknande. Jag tror inte så många lägger nån vikt vid att människors hjärnor kan fungera på olika sätt, förrän de själva råkar ut för något hjärnspöke. Därför tänker jag den här veckan blogga lite extra om hjärnspöken och psykosociala funktionsnedsättningar. Som jag sa igår; det måste vara så mycket lättare att ha en fysisk sjukdom som syns eller i alla fall är mätbar för en läkare, jämfört med psykiska sjukdomar som lätt viftas bort av allmänheten som "inbillning".

Lets face the fact, alla mår inte bra jämt. Alla har inte en hjärna som självmant förstår vad som är ok eller inte ok, men alla har rätt till socialt liv. Tycker jag. Nu är BUPs besökssiffror högre än någonsin, har jag hört, och då är det väl läge att sluta ha ett hyschhysch kring psykisk ohälsa. Eller? Jo såklart.

halloween snart så jag tränar lite

Matteprovet tog aslång tid och min individuella studieplan för idrotten sa att jag fick gå hem vid lunch. Dödar tid med att träna på helgens facelook. Ska va en anime-brutta och jag har aldrig gjort big eyes förut såatte... men det blev ju helt okej! Högerögat är dock snyggare än det vänstra, men det är bra för då vet jag hur jag inte ska göra i fortsättnigen! I helgen åker även lösfransar på, om jag hinner få hem de jag köpte igår! :)
Har ni bestämt vad ni ska vara på halloween än?

matteprov nu

KUL

Det regnar ute också <3

måndag 24 oktober 2011

gonatt

nu är jag trött påt

men det fina med kursens första prov är att det finns ett helt skolår kvar att skriva om det på

Jag är lyckligt lottad

Glömde matteböckerna i västervik när jag åkte hem över helgen. Var stressad som få på då jag var i stallet i lördags eftermiddag för att fixa mat åt ponnyn. Sprang in i Amanda och mer eller mindre kastade nyckeln till henne och bad henne borsta och sådär. Hon tog hand om honom på söndagen också, borstade, fixade mat och red ut. Idag smsade hon och frågade vad vi bestämde om måndagen. Ingenting egentligen, men det där matteprovet imorgon är ju tämligen skräckinjagande, så jag tackade inte nej till att vara hästledig en dag till, till förmån för mina mattegrejer. Snälla Amanda hade tid, så nu står min ponny glad och nöjd i sin renmockade spilta, maten är klar inför imorrn, han har gått med på Amandas lektion också och det gick, vad jag hört, bra, så det är ju kalas!

Saknar min plutt dock, har inte ens klappat honom sedan i fredags. Inte för det går nån nöd på honom direkt, Amanda är ju bäst och jättenoggrann. En sån där sjukt bra stalltjej som man bara vill ha ett helt stall fullt av, typ. Är jätteglad att jag lärt känna henne och att hon gillar Chester så mycket.

Men vad gör jag, jag skulle ju bara skriva ett kort inlägg och nu sitter jag här och skriver nogrannt och utförligt. Allt för att slippa matteplugget. Haha. Nä, nu måste jag skärpa mig. Kram på er!

söndag 23 oktober 2011

igår...

igår hände det grejer, berättar mer sen! har inget tangentgbord här så tar det ikväll när ag kommer hem. ring om ni vill ha tag i mig, skärmen på mn lur är paj.

looks like a walk of shame but its not. or is it? Haha nä, no way att man skäms för hur man ser ut i åtvidaberg iaf, haha---

fredag 21 oktober 2011

dagens vuxenpoäng

Åkte till jannebanan och köpte foder!!!!
så nu har han ett truly havrefritt foder (det förra var "havrefritt" men innehöll havrekli? haha så fail) och betfor. Ska prova med betfor en period nu och se om han stabiliserar sig i magen, annars får jag köpa lite linfrökaka. De hade inte det hemma idag, men de ringer upp mig när det kommer till butiken så det blir ju bra! Provade en hjälm också, men det var inte riktigt min typ, jag såg ut som en svamp typ så det får vara ett tag till! :D Nu är det dags att se vem som åker ur idol ikväll, tjing!

lets do it lets do it lets doitoitdoit

Har börjat få så sinnessjukt mycket musik på huvudet. Won't get away. Idag har jag varit i nåt konstigt sinnestillstånd hela dagen. Ofokuserad och typ helt out of my mind. Jag kan inte ens tala mitt modersmål längre. Har blivit för påverkad av det moderna engelskspråkiga samhället. orkantememejsjälvasså.

Ikväll är jag hur pepp som helst på att dra ut och göra nåt, men jag sparar mig till imorrn! Är sjukt sugen på en tung eye make up, tur för mig att det är helt ok imorrn kväll!
kul att jag försökte övertala Julia att jag inte alls är tjejig utan är jättetomboy och oj vad jag är killig. Tror inte killar är så jäkla sugna på att sminka sig som drag queens var och varannan dag kanske.

Fredag och provveckan är slut

Har kommit hem efter att ha skrivit dagens engelskaprov! Blev klar ganska snabbt så nu har jag 3 timmars håla tills nästa lektion. Vad gör man på den? Cyklar hem, äter lakrits, tittar på när lilla sjuka kusin skrapar triss och VINNER och låter bli att skriva tyskauppgiften. Idag ska vi prata i grupper om nånting. Jag tror jag ska prata om "min bostadsort" och typ min skola. Känner inte att jag kan tillräckligt med tyska för det här, jag har skrivit en mening och jag ser verkligen inte syftet med att skapa texter innan man kan så pass mycket grammatik för att få texterna korrekta. Jag är en sån person som hellre inte gör alls, än gör nånting jag vet är fel. Och jag vet att det är mer än ett fel per mening när jag skriver om min skola och nuvarande bostadsort på tyska.


Drömde en rätt jobbig dröm inatt också, det lilla jag fick sova (min kusin är som sagt sjuk och väckte hela huset när han mådde dåligt inatt. Jag har vaknat typ en gång i timmen hela natten och är sådär lagom pigg och glad nu). Drömde att vuxna människor kritiserade mig som person, mitt utseende och mina kunskaper. Var skitarg när jag vaknade. Är det fler än jag som drömmer knas-drömmar, som man vet är dröm men ändå tror på? Minns att jag drömde att en dåvarande pojkvän var otrogen och jag var asförbannad på honom i en vecka. Haha. Stackarn.

torsdag 20 oktober 2011

TIPSA MIG, FINISAR

Värmeskydd (inte straightening, vill ha lockar)
Spelar ingen roll om det är dyrt eller billigt, vill ha nåt som räddar mitt hår!

Volympuder: Ska man köra på osis dust it eller finns det andra som är lika bra eller bättre?

välkomnar mina första linuxläsare!

Statistiken på blogspot är så rolig.

got myself lite ragg såhär på torsdagseftermiddagen

sånt är ju aldrig fel, eller?

en eventuellt magsjuk kusin härjar på nerevåningen. Jag tänkte baka bullar om jag orkar. Men det gör jag nog inte. Sorterar tvättkläder tills det är dags för stallet!

Hur gör ni med tvättkläder, går era föräldrar in i ert rum och tar ut allt smutisgt eller sköter ni allt sånt själva?

det är fest hos mig ikväll och hela världen är min

Här har jag gått hela veckan och ba oh no ännu en skittråkig helg som inget händer på men hästa helg då jäklar!! Typ. Insåg idag att det händer ju visst grejer den här helgen. Kul! Den som vill får hänga på mig till åtvidaberg och träffa my old life + friends. Sjukt hur mycket jag saknar alltihopa. Trodde aldrig man kunde sakna åtvidaberg. Fast det gör jag ju inte, jag saknar bara människor som finns där. Hoppas på att få träffa min absolut bästa vän. B1 och B2, helan och halvan. tom och jerry. Ben och jerry. Etc. Vi brukar ha det lite kämpigt med att få ihop det, hon jobbar och jag pluggar och är med häst. På olika orter. Buhu.

onsdag 19 oktober 2011

VAR ÄR MINA NK-BÖCKER

Blir tokig, den här av-och-på-förkylningen förstör verkligen för mig. Tänkte ta hem grejer igår för att plugga men då var jag ju sjuk. Idag känns det som om jag har hälften av mina läroböcker hemma, utom just naturkunskapen som vi har prov på imorrn? Typiskt mig. Får försöka komma till skolan lite tidigare imorrn och läsa igenom allt, lite tur har man i alla fall som har sovmorgon till 9.45 typ varje dag :)

lets talk about some body issues

Köpte ett par jeans för nån månad sen. Som skurna. Idag upptäcker jag att de är tighta över rumpan, asstora i midjan (så de hasar ner och sitter fult) och iom att de åker ner blir de för stora i benen också. Det är ju ett jäkla sätt av dem att börja sitta dåligt bara sådär. Om det nu är så att jag tappat några cm här och där på kroppen, borde man inte tappa dem över rumpan då? Det är ju typ min fettigaste kroppsdel? men nä, den har växt? Förstår mig inte på min kropp. Verkligen inte.

Här hade jag kunnat lägga upp en bild på min underkropp i jeans men med tanke på ståhejet i skolan sist nån la upp en sån bild (obs detta är ett eventuellt intern"skämt") så gör jag inte det............ alla kan ju ändå se mina jeans med kass passform i skolan liksom. Jappsåere.

kommentarerna

blev uppmärksammad på att det inte går att kommentera om man inte är inloggad på en blogspot-blogg. Så kan vi ju inte ha det. Det ska va fixat nu!

cut my hair

Ska ju klippa mig på höstlovet. Har inte bestämt mig för hur än. Kan man gå in på en salong och ba "hej jag skulle vilja ha fräscht hår som är lätt att fixa så jag inte har så många dåliga hårdagar i fortsättningen"? Eller riskerar man att få typ pottfrisyr då "för ditt hår va så slitet att det var det enda vi kunde göra med det"?

Shit vilken separationsångest man kan känna med sitt hår. Jag vill ju bli av med det eftersom det är så fult nu, en jag vill ju ändå inte sakna det för mycket liskom. ÅH dilemma.

nåt jag tycker är så sjukt konstigt - hästrelaterat

Alla har en svår häst. Allas hästar är svårridna, mycket värre än det ser ut och alla vet bäst själva. Oavsett om man är 10 eller 21. Hur blev det så? Vi kan ju inte ha ett land där 50% av hästarna är för svåra. Det finns knappt för svåra hästar, det finns för okunniga ryttare. Jag själv är öppen med att jag köpte min ponny när han var för svår för mig. Han är ju för guds skull för svår för mina ridlärare också?! Hur ska då jag kunna förvänta mig att göra underverk med honom på nolltid? De jag ridit för har minst dubbelt så lång, ibland även tredubbelt så lång rid och hästerfarenhet.

Folk som kommenterar min ridning eller min ponny gör det i 95% av fallen inte för att vara elaka, utan för att de ser ett problem som de tycker det vore bra om jag kom till rätta med. Som det här med att min häst springer. Om nån då kommenterar "din häst springer så sjukt mycket, har du testat att rida mer dressyr" så kan ju jag tänka efter, rider jag mycket dressyr? Fokuserar jag på att renodla hjälper? För guds skull. EN sån kommentar betyder ju inte automatiskt att personen i fråga tycker att jag rider dåligt eller nåt sånt. Den ser bara nåt som skulle kunna bli bättre. Jag själv vet ju med mig att ja, min häst springer. Det är alltså inget nytt. Om folk däremot börjar kommentera nåt jag absolut inte tänkt på, kan ju det vara för att jag är "hemmablind" eller för att det är helt påhittat. Jag brukar då be dem utveckla, och sen fråga nån jag litar på inom hästvärlden om den tänkt på samma grej.

Kan ta ett sånt exempel. Min häst har ALLTID varit tunn och lite svårfödd. Jag ahr alltid försökt få upp honom i hull, med varierande resultat. På sommarhalvåret sköter han sig själv rätt bra, men så fort gräset försvinner får man fodra på som en galning och hoppas på det bästa. För en vecka sen sa nån "oj vad tjock han har blivit". Jag blev HELT PAFF och ba "va? tycker du?!" en dag senare hade det smält in hos mig och jag såg att himmel vilken jäkla mage min häst har. Han ser dräktig ut. Då kan man ju göra nåt åt problemen, för lets face the fact, man blir lätt hemmablind och ser inte vissa negativa förändringar (Eller ni vet de där problemen som man alltid haft men aldrig gjort nåt åt för "hästen är inte tillräckligt stark, den förstår inte tillräckligt bra för att fixa till det, den är inte där i sin utbildning än), helt plötsligt är man ju där, hästen är stark, utbildad och förstår, det är bara ryttaren som vant sig vid problemet och därför inte tar tag i det trots att det är "hög tid".

Det här är nåt jag kommit till insikt med helt den senaste veckan. Min ponny är både tjock, springig och jag är för slapphänt med hans utbildning. Nu i veckan gjorde vi skänkelvikningar i trav för typ första gången på ett år. Han har inte orkat tidigare, min teknik har varit för dålig och yada yada. Nu är vi där. Nu går det bra. Allt som behövs är att  man vänder det negativa till nåt bra. JAG försöker aldrig trycka ner andra genom kommentarer, så varför skulle andra försöka trycka ner mig genom sina råd? tänker man så blir hästsverige genast lite mer uthärdligt.

Vill i och med detta inlägg säga förlåt till de som tagit illa vid sig när jag sagt nåt knasigt om dem eller deras häst. Jag har med största sannolikhet inte menat det. Vet ett par stycken jag blivit "ovän" med genom att vikariera som instruktör, samtidigt som jag vet ett par instruktörer jag själv inte klarar av just för att de är så sjukt straight on spot. Man blir lite rädd och tar illa vid sig när folk är för ärliga. Synd, eftersom sanningen är det enda sanna. Man kan liksom inte linda in "du gör fel" på så många snälla sätt utan att det förlorar sin innebörd.

trött på att va trött

skönt att aldrig någonsin kunna få va frisk mer än en vecka i taget? BLIR TOKIG. Har så mycket jag vill göra, jag vill verkligen gå i skolan, ha 100% närvaro men asså... nä. Det har jag ju inte. Nu är jag inne på dag 2 av supermegahalsont och hvudvärk. Har haft ont i öronen i en vecka och en öroninflammation på detta vore väl så typiskt om det hände mig. Mitt immunförsvar är verkligen uruselt. Men hittar farbror doktor någonsin nåt fel? Nix pix, han kan bara säga "ja, jag ser ju att du är sjuk, men jag vet inte vad det beror på."

Jag är så trött och uppgiven. Tänker trotsa den här djävulskapen och gå på mattelektion sen... om jag orkar. Är nerbäddad i en gammal vinterjacka och täcke och filt, håller ändå på att frysa ihjäl. Och dom som bor här klagar på att det är så varmt? Fattante. SÅ SJUKT JÄKLA SKÖNT det ska bli att ta körkort, så man åtminstone kan ta sig till skolan utan att anstränga ihjäl sig och/eller frysa sönder på kuppen. Jag ska bara bli tillräckligt frisk först för att plugga på teorin. Som om det nånsin skulle hända. Va. Jävulskap.

tisdag 18 oktober 2011

ska tydligen regna som in i helvete idag?

åker till stallet nu och pysslar om ponnyn en snabbis, han får vila eftersom jag är lite krasslig och han förtjänar verkligen vila idag ändå, så duktig som han varit både igår och i förrgår? Hade egentligen tänkt klättring eller hoppning idag men det får vi ta imorrn istället :)

skolan blir lidande för att kroppen är skev

Min mage fungerar inte som andra magar. Från igår kväll till idag har den bara varit så sjukt arg och gör jätteont. Måste kolla upp snart igen om jag har några födoämnesallergier, känns som om jag tagit alla möjliga och omöjliga tester men ändå visar inget test nåt fel? IBS ligger ju närmast till hands när man har en "mystiskt förbannad mage" men det hjälper ju inte mig, finns ju mig veterligen inte direkt nån medicin mot det. Jag lider vidare här på egen hand och tar mig till skolan så snart jag kan, kul att missa massa mattelektioner precis innan prov? Blir tokig.

måndag 17 oktober 2011

Det är lättast att skriva från hjärtat

Nu håller jag på att hamna i samma fälla igen. Det är lättast att skriva från hjärtat men när man gör det är man så sårbar. Det är mycket lättare att skriva tankar och känslor, än sånt som faktiskt betyder nåt för er. Men att riva alla murar och låta hela världen se mitt inre och kunna rota runt där hur som helst? Ångest och såna grejer är inte så himla kul att leka med, så det är nog dags för mig att inse att det som är viktigt och aktuellt för mig just nu inte nödvändigtvis behöver delas med hela världen. Innan jag skjuter mig själv i foten igen. Och igen.

Update igen lite senare när jag samlat tankarna. Ikväll är det fika och planering med ett par glada tjejor som står på schemat, så jag kan tänka mig att det blir nåt efter det!

lördag 15 oktober 2011

Har min flickvän varit otrogen?

Hej! Jag och min flickvän har varit tillsammans sedan januari i år. När vi varit tillsammans i tre månader testade hon positivt för klamydia, och det visade sig att jag också hade det. Vi började äta medicin och ända sedan dess har jag funderat på om hon varit otrogen? Liksom symptomen brukar väl antingen synas direkt eller inte synas alls? Eller kan hon haft sex med nån precis innan vi träffades och blivit smittad då?

Hej! Klamydia är en rätt lurig sjukdom som kan ligga latent, dvs "sova" i kroppen länge innan infektionen aktiveras. Din flickvän behöver alltså inte ha varit otrogen utan som du säger är det mycket troligt att hon smittades av en tidigare partner, om det inte var du som smittade henne alltså. Bra att ni testade er, det bör man göra med jämna mellanrum om man byter partner eller av annan anledning misstänker att man smittats.

Nån har tjuvstartat


Klicka här och följ min blogg med bloglovin'


 Yep. När jag kommer hem idag fixar jag nog till en flashig länk i en side bar också. Nu är det stallet, tänkte hinna rida lite kvickt innan tävlingen är. Tar rusta eller biltema på vägen  hem!

Nåt jag inte kan förstå

Läste ungmammabloggar nu på förmiddagen. Vissa av dem har till och med planerat att bli gravida innan de gått ut gymnasiet. Känns så sjukt för mig. Jag kommer iofs antagligen aldrig kunna relatera till "mammakänslor" eller barnlängtan eftersom jag aldrig velat ha barn. Kanske känns det därför ännu konstigare för mig?

Min mamma var ung mamma, och jag vet att unga mödrar får oförtjänt mycket skit. Älskar man sitt barn så gör man ändå sitt yttersta för att det ska må bra, även fast det är lättare att fixa det när man är lite äldre, har lite mer pengar, lite mer livserfarenhet. De yngre har det bra mycket kämpigare.

hästdag

ingen missade väl hur förbannad jag var igår? Idag är det shoppingrunda mitt på dagen, köpa nödvändigheter till stallet för att sen ha en rejäl stalldag där all utrustning ska putsas upp, ordning på allt och ponnyn ska få gå ett rejält pass också. Pratade med en ridlärare jag hade för kanske femsex år sen? ASBRA var hon. I alla fall. Pratade om lektion för henne, hon skulle kolla tid och så, hoppas av hela mitt hjärta att det ska funka med henne!

fredag 14 oktober 2011

Först till kvarn!

Mitt hår är jävligt äckligt och slitet, klippte mig senast vid nyår typ så det är väl dags igen? typ 1 dm ska bort, och om nån jag känner (eller inte känner, än) vill klippa så är det först till kvarn, typ! har ingen klippt på tisdag/onsdag på höstlovet går jag till riktig frisör, men är ju kul om nån annan vill!

Så tror du att du är bra på det här med hårklippning eller bara hatar mig tillräckligt för att förstöra mitt hår, lämna en kommentar eller skriv till mig på facebook eller så!




Bild från nyår, skaplig skillnad mot hur det är nu, haha.

woho

min blogg har fått sin första visning på iPhone!!!!!!!!!!!!!!
FAN VA FLASHIGT

nä skoja
men en sak jag måste fråga er puckon som läser
varför kör ni med internet explorer? typ chrome och firefox är ju mycket mindre jobbigt.

jag ger det en vecka till.

Sen börjar jag leta ny stallplats. LILA TÄCKE PÅ UTE lämnar inte så mycket plats åt godtyckliga tolkningar. Ger det ett försök till, med en om möjligt tydligare lapp med anvisningar. Sen flyttar jag.
Betalar liksom inte över 2 lax i månaden för att hästen ska gå naken och få mindre mat än vad foderstaten säger. Kokar inombords. Mycket skit kan jag ta, men när det gäller min fina plutt som inte själv kan få människor att fatta att han fryser och svälter? Fula sår har han fått också som INTE skulle varit där om täcket legat på. Usch. Bäddar ner mig i soffan och ser på idol och hoppas argheten går över.

va e otrohet va

Hej! Jag och min killkompis brukar kramas ibland och båda vi har ett förhållande. Hans tjej tycker att det är lite konstigt att vi kramas hela tiden och jag börjar få dåligt samvete! Snälla hjälp, vad är otrohet egentligen?

Hej själv! Otrohet är olika för olika personer, men generellt brukar man säga att ligger det kärlekskänslor bakom är allt att gå för långt. Vissa drar gränsen vid kramar, andra kyssar, andra tycker det är otrohet att ens fantisera om andra än sin partner. Vissa har ingen gräns alls. Det räknas väl som rätt normalt att krama sina vänner, däremot kanske man inte pussar vem som helst liksom. Prata med honom och hans tjej och förklara att ni bara kompiskramas. Lycka till!

torsdag 13 oktober 2011

nåt jag ändå saknar

är min gamla klass. Till viss del alltså. Jag saknar grabbig stämning, jag saknar att ingen bryr sig om hur dom ser ut, jag saknar att kunna gå till skolan i jobbarbyxor (eller joggingbyxor) och en ful sladdrig urtvättad tröja utan att folk kollar snett. Jag saknar att trots dåliga hårdagar eller bara fuldagar bara gå till skolan ändå eftersom jag ändå är snyggast.

När jag tänker efter är det nog att vara 15-16 jag saknar. Det där självcentrerade "jagärbästivärlden"-et. Till mitt försvar kan jag ju säga att man som ensam tjej faktiskt ÄR snyggaste tjejen. även om man är ful. oavsett hur stort ego man har.

Fast det är ändå skönt att gå i en mer civiliserad klass. Alla är asmysiga, sjukt go stämning, alla är schyssta och bryr sig om varandra på ett annat sätt. Riktigt nöjd med bytet, men man kommer ju alltid på små grejer man saknar med hemma, även om de egentligen är obetydliga och värdelösa... homesickness <3
 

Liten tjej. Saknar att kunna se ut som ett jävla fågelbo i skallen och det är okej, att ha en äcklig tröja och det är okej, och var tog de där rådjursögonen vägen? 16 år. Så liten jag var då.

everyday im shuffelin

hade en väldigt chill dag, svenskan var lärarlös och då var det party i sal 261! Fick trots det väldigt mycket gjort, jag som brukar få sån ångest av att ha så mycket regler kring hur arbetet ska se ut och när det ska va klart lyckades skriva 2 hela a4, hur bra är inte det liksom?

Nu har jag tagit det lugnt några timmar, ätit gott, slagits mot min huvudvärk och nu ska jag iväg till stallet, tar nog biltema på vägen dit! Ska lämna tillbaka en hink och ta med mig cykellysen därifrån! Bra att ha sådär, nu när det blir mörkt vid klockan 6?! Sjukt, och det blir bara värre och värre...

Nu är det iaf dags för ett rejält pass hoppning för min del, klockan 18 är det mitt första US-möte här och det kan ju gå... hursomhelst!

onsdag 12 oktober 2011

5000 steg och en halv pizza

det blev dryga 5000 steg på min pw med kusen, imorrn ska jag komma upp i 10000! Såg just första twilightfilmen igen och nu är det dags att krypa ner i sängen så jag orkar med skolan imorgon... börjar kvart i tio och slutar ca 2,5 timmar senare, så det ska väl funka? ;)

promenix

Ska ut och promenera en sväng med bästa promenadsällskapet jag känner till nu för tiden. Ponnyn har vilodag och vill ut och kika på höst-västervik. Jag har ställt in fyra joggingturer så det är bekväma skor på som gäller och kämpa för att komma upp i mina tio tusen steg per dag!

Glammutta

Lady dahmer har gjort det, och nu kan man även köpa dem. Ett kvinnokön som smycke. Varför?! Enligt vissa för att visa att kvinnor också har en sexualitet, men det visste vi väl redan? Inte ens då männens sexualitet var den enda man visste om, gick det omkring folk med snoppar runt halsen. Varför ska man då gå omkring med en glammutta? (ja de heter så, cred till namnet som förövrigt passar, de är riktigt fina och glammiga). För mig finns det anledningar till att man stänger in sitt kön i oftast dubbla lager tyg, det finns ingen anledning att inte göra det. Jag skulle nog bli lite obekväm om jag träffade på någon med en glammutta (eller snyggsnopp, om nu det finns). Jag förstår inte riktigt när man ska bära dem utan att det ska bli en konstig och obekväm stämning.

Säg till exempel personal i skola eller barnomsorg. Kan de bära könsorgan som smycken? Egentligen borde svaret vara ja, eftersom det ändå är något naturligt. Dock i det samhälle vi har idag, med "instängda" kön, tycker jag det finns bättre sätt att visa att man är en fri själ som inte är förtryckt. Istället för att bära ett könssmycke kan man vara en god förebild. Det tror jag påverkar i rätt riktning i större utsträckning än att bära ett smycke. Jag vill öppna en debatt, varför ska man bära smycket? Varför inte?

bilden är lånad ifrån glammuttan på facebook!

Jag och min goa hälsa

Fick besök idag av en filur jag känner lite för väl, febern. Med frossa och ett huvud som dunkar tillräckligt för att agera bas i en poplåt myser jag ner mig med sköna kläder, fleecefilt och en kopp te. Hoppas det ger med sig till eftermiddagen, har två lektioner då det vore bra om jag inte missade...