torsdag 29 mars 2012

#tuttrevolution

Har fått förfrågan om att twittra som @tuttrevolution. Vill jag? Är lite osäker vad jag kan tillföra egentligen men känns ju rätt fett att bli tillfrågad :)

Castings

Eftermiddagen har gått åt till att hitta dialog till audition, spelat in och klippt ihop det. Nu är klippen (som för övrigt lär vara typ, de sämsta de någonsin fått) skickade till castingbolaget och nu är det bara den där härliga väntan kvar. Förhoppningsvis får jag svar, om så bara ett "nej tack".

Idag fick min pownihårse springa utan mig på ryggen. Han har blivit riktigt fin, men syns att han kämpar med att bära sig och hitta balansen i den lugna galoppen. Långt bättre än för ett år sen dock, så det är lovande. Jättelydig att longera nu, och kan till och med ha ro att skritta på volten. Tokbra. Dte var en ponny med väl genomjobbade ryggmuskler jag ställde in i stallet idag :)

Mer då? Sökte till en reklamfilm som det vore nice att få, 15 lax i lön för ett fåtal inspelningsdagar liksom. typ 100 på att jag inte får det, men drömma kan man ju :) Ser fram emot hösten, och ÄNNU MER mot hösten efter det då jag börjar plugga till skådespelare på riktigt :)

onsdag 28 mars 2012

Va e grej1

Tappar axelbanden jämt nu för tiden. Stör ihjäl mig. Har en Fuldag också och mår illa. Helvete.

måndag 26 mars 2012

allt är för mycket

lägger bloggen åt sidan en vecka eller två. Påsklovet bjuder på flera roliga hittepå-grejer. fram tills dess ska jag bara koncentrera mig på att överleva stressen och prestera mitt i allt kaos

torsdag 22 mars 2012

haha

Måste säga att jag gillar sättet jag och mina vänner kommunicerar på. ursprungsfrågan var: Kommer du på festen på skärtorsdagen? följt av ett "nej" följt av ett "varför inte".
And on it goes for like 20 min now. I samma stil. Haha. Enkelt sätt att prata om fler saker samtidigt utan att röra ihop det much.

#tuttrevolution igen

här kan ni läsa ett värt inlägg från tuttrevolutionsbloggen. I sommar solar jag mina bara bröst, säger jag bara. tankar och funderingar på #tuttrevolution eller bland kommentarerna här, tack. Bilden är från sidan jag länkat till.

Mitt flum sprids

Tycker själv att denna tweet lämnar utrymme för missförstånd men istället möts den av rt's. Av självaste lady dahmer till och med. Hon är den sortens powerkvinna jag gillar. Öppen, ärlig och genuin. Och genusmedveten.

På riktigt.

Skaffa twitter. Hänger mer där än här. @aurorabroman

onsdag 21 mars 2012

Nu mår jag illa

kolla på detta. Jojo. Inte ens mycket unga människor kan umgås mellan könen. Måste verkligen börja tänka på detta nu och amputera min vänskapskrets. Adjöss till 80% av den! Sparar en person av hankön och kallar den "partner". Fler hanar kan jag inte umgås med. För alla vet att "bara kompisar" inte existerar.

Men snälla.

ni är konstiga, vet ni det

perioder jag bloggar ytligt om töntiga skitgrejer, då är trafiken hög. Perioder då fler inlägg är lite djupare, skyr ni bloggen som pesten. Men är det så ni vill ha det? fine. Då ska jag börja blogga om ytliga tråkiga skitgrejer typ mitt nyköpta nagellack. Gnälla om läxor. Visa dagens outfit.


HAHAHAHA paus för skratt. Outfit. Haha.

Men ni kan följa mig på twitter om ni vill. @aurorabroman

Försöker skona facebook från en triljon tråkiga statusuppdateringar. Samt bloggen. Men vi kör på. Följ.

Vad är det för fel på mig?

Antar att det är typ, vanligaste frågeställningen under deppiga perioder. Vad är det för fel på mig som inte smälter in, vad är det för fel på mig som är utanför, vad är det för fel på mig som inte förstår, vad är det för fel på mig som aldrig går ner i vikt, etc etc etc. När jag gick på bildningscentrum facetten var det nästan en daglig fundering för mig. Vad är det för fel på mig?

Under den här perioden pendlade jg mellan att undra vad det var för fel på mig, och vad det var för fel på de andra. Ganska snabbt kom jag fram till att felet på mig är att jag inte beter mig som jag borde. Jag har hört av flera att mitt utseende gjorde att de trodde att jag var ett litet våp. I så fall marknadsför jag mig fel, för jag är inte våpig någonstans. Jag gillar att provocera och lyfta fram konstigheter i samhället. Genusfrågor, könsroller och normer. Uppfriskande att bryta mot dem!

Så: Felet på mig: jag anpassar mig inte helhjärtat till platsen som skapas åt mig i den sociala hiearkin. Jag leker med normer och könsroller. Felet på de andra: De är offer för samhället. Könsroller och jantelag. Och rädda för det nya. Jag undrar vad som är rätt och vad som är fel egentligen? Sverige är ju ett fritt land, du får tycka och tänka vad du vill. Men bara så länge du tycker och tänker som den stora massan, för avviker du från normen blir du bestraffad.

Vi har en bit kvar till ett fritt land.

tisdag 20 mars 2012

Workout bitches

Har märkt att jag är väldigt stressad för tillfället. Allt bara hänger över mig, som det lätt gör när man varit sjuk länge. som alltid när jag hamnar i en svacka gör jag ett av två alternativ. Antingen äter jag jättemycket godis, eller så tränar jag som en tok. tillsammans gör dom att jag håller vikten ganska bra. Nu i och med att jag varit sjuk har jag inte kunnat träna alls på tre veckor ungefär. har ätit drygt 1 kg godis i veckan (skojar inte, tror det är mer) och jag vill inte ens tänka på hur min kropp ser ut inuti, så från och med nu har jag bokat in mig själv på sockeravgiftning. Så fort jag är sugen på godis - ät en frukt. Utom på lördagar. Lördagar är godisdag. men utöver det är det frukt som gäller för min del. Och för att bli av med stressen nu när jag inte får frossa i godis längre ska jag ta en promenad, pw eller jogga lite. Har grymt usel kondition såhär efter vintern. med tanke på jobbet jag hoppas få i sommar så är det dags nu. måste sköta om kroppen lite. Är ni lika sockerberoende som jag?

Åh, ser redan fram emot fruktsalladen jag ska skapa åt mig imorgon. mmm nya sortens pluggmat.


Hoppsan

Ser att artikeln kommit i oordning. Fixar det i eftermiddag/kväll, kan inte göra det från iPhonen

Jag blir illa berörd.

Läser "morgontidningen" och ser att ett hem i Vallentuna som snart ska inhysa ensamkommande flyktingbarn blivit vandaliserat återkommande tillfällen under renoveringen, innan barnen kan flytta in. Samtidigt har socialtjänsten mottagit många, både oroligs och hotfulla samtal angående mottagandet av barnen. Och jag kan inte låta bli att tänka VARFÖR?! För det första, varför förstör man för andra, jag menar, hur ofta borrar man ett hål i en dörr för att spruta in stora mängder vatten? Är inte det exempel på en sån grej man aldrig någonsin gör? Vad får dessa människor att rättfärdiga sitt beteende med att "det är ändå bara invandrare som ska flytta in, och dom kommer ju bara hit och förstör för att det är kul" men herregud, vem förstör nu?

Främlingsfientlighet känns lite sextiotal... Kanske dags att släppa det nu? På femtio år borde människan insett att det är MÄNNISKOR det handlar om, med känslor och tankar precis som andra. Och vad för signaler skickar man egentligen till flyktingbarnen, som kommer hit ensamma, utan föräldrar, utan trygghet, utan förmåga att göra sig förstådd. Vad är grejen med att sparka på dem som redan ligger ner? Snälla berätta för mig, för jag fattar verkligen verkligen inte.

söndag 18 mars 2012

förlåt till er jag slog igår

Både fysiskt och psykiskt, jag är ju snäll egentligen liksom. Ni vet ju det.

Fräschheten själv

Luktar gårdagsfest, svettig dans och varm sovning. Toppar detta med gårdagssmink, rufsigt hår och en vitlöksbaguette. Och en taskig attityd. N-ice.

lördag 17 mars 2012

Gullan

Myser

Älskar lösögonfransar

Så enkelt men ser så party ut typ direkt. Gotta löv it.

Stressad som ett jävla as

Tror jag mellanlandar hemma för att fixa håret, sen vidare till fina vännerna!

Uppdate: har visst inga nycklar med mig whatsoever… fan.

God morgon Sverige

Vad intim jag är med er. Visar bilder på mig nyvaken och allt. Finns inget heligt längre? Godmorgon på er, ska äta en brakfrukost nu, sen starta en maskin tvätt och sen iväg till stallet och dagens teorilektioner.

fredag 16 mars 2012

rea på åhlens

Frank provost schampo och balsam. 400 kr flaskan. rena kapet!!

Dressing up, hooker style

Vad tror ni om detta imorgon, med illgrön bh under? Räcker det på st Patricks dag?

onsdag 14 mars 2012

Säg att det är omöjligt och jag gör det en gång till

om ni visste hur ofta folk säger åt mig att det jag vill göra är omöjligt, ingen ide, för mycket jobb, "ja drömma kan man ju" osv... haha. vill jag göra något så gör jag det, oavsett vad andra tycker och tänker. Säger någon att min dröm är omöjlig etc blir jag bara ännu mer målmedveten och peppad att klara det. Strax innan jag fyllde 19 satte jag upp målet "medverka i en film". En vecka senare ringde en produktionsledare upp mig när jag låg och powernappade, och fyra dagar senare var mitt mål uppnått. Nästa mål blev att bli kallad till provspelning - check. Jag har både haft tur, och lagt ner många timmar på att söka jobben. Är jättetacksam för dom här chanserna jag får, för det här är så himla kul och verkligen vad jag vill göra med mitt liv. Det finns faktiskt inga andra jobb jag kan se mig själv ha (utom typ, butikspersonal, servitris, och annat som betalar hyran) i dagsläget... Så att flytta till Stockholm känns verkligen helt rätt, oavsett vad gamla invanda jantelagsföljare försöker banka i mig. Japp. Hundra procent svammel i detta inlägget också. Men jag har kommit in i en jättesvamlig period och är säkert skitjobbig att ha att göra med nu. Blåst, fattar segt och svamlig. Jag är ett kap. Hejdå på er finisar. ska ta mitt illamående och magsmärtor och plugga lite nu.

Kul

När lärare glömmer säga att dom inte kommer :)

En pungspark om dagen är bra för magen

Gillar min klass. Plus är lättad över att jag är tjej


Med vänlig hälsning, jag.

ett av mina motton

Allt blir så hemskt mycket mer harmoniskt om alla tänker innan de reagerar och väljer sina strider.

tisdag 13 mars 2012

måndag 12 mars 2012

Skönt väder!

Snart hemma, då blir det glass!

Dagens tips

Är det gassande solsken och mer än tio plus? Lämna vinterjackan hemma!

Jag vill ju bara vara människa.

Jag vill inte påstå att jag är överjordiskt snygg eller liknande. Men jag är trött på att vara tjej. Jag är trött på att vara bruden man tidsfördrivsraggar på, jag är trött på att räknas bort för att mina bröst har större volym än mina yttre könsdelar. Jag vill inte bli kategoriernas för mina yttre attribut, jag vill bli ihågkommen för min person.

Jag är lite egen, det är jag medveten om, men jag är så mkt hellre dissar för min personlighet än accepterad för mitt utseende. Hänger ni med? Tror alla skulle må bra av att inte kategorisera så våldsamt mycket. Go with the flow. Spela roll vilken kön, hudfärg, whatbot personen har. Det är ju ändå värderingarna och åsikterna som formar vår person, och ja. För mig är en snygg person lite som en pekbok. Kul ett tag men finns liksom inte så mycket mer att hämta... Jämfört med en klok person med egna åsikter och värderingar som kan jämföras med allt från skönlitterära böcker till uppslagsböcker. Så mycket mer intressant och underhåller längre. Jag ber er. Låt mig vara en riktig bok. Den kanske suger, har tråkig handling i största allmänhet eller bara har en vinkel du inte gillar. Snälla, läs mig ändå och titta inte bara på bilden på omslaget. Det finns mer än bara yta, och jag är trött på tidsfördrivsragg.

söndag 11 mars 2012

fredag 9 mars 2012

svar på fråga

har fått flera som undrar vad jag är för sjuk så ah tänkte berätta lite. Har feber, huvudvärk, värk i halsen och ont i dom flesta musklerna kroppen. Det är ingen bakterie eller så vad de kunde se på proverna igår, utan det verkar vara ett virus som man bara ska vänta ut. Inte så himla kul med tanke på att jag försökt vänta ut det här i tre veckor snart. Så jag fick en medicin som är smärtstillande, febernedsättande och inflammationsdämpande. Det hela började ju med att jag fick typ stämbandsinflammation så halsen svällde upp. iaf så verkar medicinen genom att minska bildandet av smärtbildande ämnen i kroppen, så även om de inte blir frisk av tabletterna så kommer jag åtminstone må bättre. Ser fram emot det!

Sen är det rätt jobbigt för jag mår ändå helt ok när jag vaknar på morgonen, lite svullen i halsen bara, sen äter jag frukost och mår asilla av det, och när illamåendet lagt sig efter nån timme så har jag hunnit bli febrig och känner mig inte alls särskilt pigg... Ska i alla fall gå iväg och hämta ut medicinen nu, hann inte göra det igår, och hoppas den börjar verka innan lektionerna i eftermiddag börjar. Får sjukt mycket ångest av att missa såhär mycket i skolan! kommer behöva plugga dygnet runt i en månad efter detta, känns det som...

Next: skola

Leta fram kortet så jag kan hämta ut mon medicin idag. Så ska det bli skönt att va i skolan igen, missar ju massor...

torsdag 8 mars 2012

Jaaaa

Äntligen!

Blod och fyra halsprov

Hoppas få veta nåt snart!

En timme tidig

Men nu är jag här i alla fall. Sitter i väntrummet och dödar tid. Kroppen värker och jag mår inget bra alls alltså. Söta barn som hostar och spiller. Och så jag. Men snart är det nog min tur kanske.

onsdag 7 mars 2012

Jag gjorde allting som du sa tillslut ska allting bli så bra

Vi stryker ett streck över idag va? Har börjat skaka och vara yr, var så illa idag i skolan att jag var tvungen att sitta och vila upp mig på bänk innan jag gick tillbaka till lektionen. Det i kombo med en febrig och virrig hjärna gjorde ju inte riktigt min dag kalasfin. Tycker det är asjobbigt att folk dömmer en för att man är borta mycket, men jag förstår dem ändå. Klart de undrar. Alla andra kan ju liksom. Svårt att förstå om man inte upplever själv! Nu ska jag i alla fall gå en sväng och köpa frukt och medicin, hörs sen kanske?

tisdag 6 mars 2012

En osjälvisk handling per dag

Jag tycker man ska stanna upp ett par minuter och tänka efter varje dag. Vad har jag gjort för andra idag? Det finns alltid människor som har det tuffare än du, så varför inte stötta och hjälpa varandra? Jag tycker det känns som att det kan bli lite väl mycket "sköt dig själv och skit i andra" eller ja. Folk skiter i andra som mår dåligt, medan de som verkar må bra eller ha ens ett uns lycka i sig, de verkar det bara jättesvårt att skita i? Dags att vända den trenden. Låt folk må bra ifred och stötta och pusha varandra framåt.

Jag ångrar mig. Att hjälpa andra är ingen osjälvisk handling, det blir lite av ett beroende för man mår så bra av det. Om man väl börjar vill man aldrig sluta. Fast det fina är att det inte gör någonting. Snällhet är en helt laglig drog.

En slapp dagens

Bomullströjan jag älskar från lindex organic, arvegods i form av en stickad väst och jeansleggings till. Ut en sväng i solen nu :)

Dagens insikt

Att ha en iPhone är som att börja leka med dockor igen. Hur ska den se ut idag? Lägger nästan mer tid på lurens kläder än mina egna, haha.

Som sagt

Vem sprutade in restylane i mina läppar under natten?

måndag 5 mars 2012

Lite glass på detta då.

Play me right

Ny tröja från tshirtstore.

Sluta jaga

Tjejer, ingenting tjänar till att släpa sig i smutsen, be på sina bara knän eller på annat sätt köra sin värdighet i dokumentförstöraren för att få eller få tillbaka "den rätte". Inser inte den rätte hur bra ni är för att ni är ni, då är han inte den rätte. Den rätte behöver du aldrig jaga, för han ser ingen anledning att springa ifrån er. Be strong girls! Hellre singel än med fel kille.

Hur ofta händer det?

Asså hur ofta tappar man sin skolväska från pakethållaren utan att man märker? Fick vända tillbaka och leta efter den... Haha. Som sagt, hur ofta?

söndag 4 mars 2012

Oh the joy

Nackdelen med att vara uppe länge är att det är så jobbigt att vakna sen. Vad bjuder denna söndag på? Borde plugga, städa och rida. Tänkte åka hem till en kompis som har kläm på det där med matte, men vet inte om det är realistiskt idag. Om dygnets timmar räcker till. Men men. Det visar sig. Nu: frukost. Förresten är det bara mina läppar som sväller upp när jag sover? Billigt restylane. Fast det håller inte så länge.

lördag 3 mars 2012

Missade tåg och krossade förväntningar

Skulle träffat mr megaawesome idag och gått ut lite. Tåghelvetet går visst inte tjugo över sju på lördagar. Varje dag i veckan utom lördag. Stört. Men men, en person mindre att vakta för dem... Planerade iaf lite inför st Patricks day, blir nice tror jag :)

Känner mig fortfarande nyvaken

Men fan nu kör vi! Jobb två timmar till sen till Sveriges anus för lite partej. Kommer inte festen till Emily får Emily komma till festen. But the party wont get started until i walk in. Jag och Kesha. Fan ingen koll på livet , glömde jag hjärnan nånstans eller.

God morgon!

Vaknade nyss, astidigt men kan inte somna om, fml. Börjar om två timmar så tänkte sova minst en timme till men nejnej... God morgon i alla fall!

fredag 2 mars 2012

Baah

Stört kallt och punka på cykeln. Ha nice fredag, folks.

Nice ju!!!

Äntligen fått iphonen nu, hur grymt? Glad tjej, verkligen! Går till skolan för att hämta läxor, vArit sjuk hela veckan ju. Matteplugg för min del i helgen!

life is good

Solen skiner och posten kom just med lite nice grejer!
 efterlängtade paketet från tee's me! lite skal och grejer, gillar att man alltid får en liten överraskning när man beställer från dem också. Tänker alltid "haha oj vad är det här, det har jag inte beställt" men det är liksom bara hur dom gör. Asgulligt!
Den här gången fick jag fem guldmärken. Assöta. Frågan är bara var jag ska ha dom, för ma får inte ha dom på mobilen... Söta iaf och tack tee´s me! Räknade med att paketet skulle komma om typ 1-2 veckor så gissa om jag blev förvånad när det kom idag? :) Iaf, gjorde mig på lite bättre humör! Nu får vi bara hoppas att min iPhone slutar vara försenad... längtar ihjäl mig haha.

time changes and so do I


För ett år sedan var jag en skugga av vem jag är idag. Jag har hittat mig själv så mycket mer. Jag bryr mig mindre om vad folk tycker om mig, jag orkar göra sådant jag vill göra och jag vet vad jag vill göra i framtiden. Mitt i all förändring finns mina vänner kvar, och accepterar den nya versionen av mig, utan att tveka. Och min fina underbara mamma som stöttar mig i princip i allt jag gör. Vad allt skulle vara kämpigare utan det, va.









Tänk om vännerna började anmärka på vem jag är idag, "du borde inte göra si eller så, det är inte din stil"... så bakåtsträvande! Som Einstein sa, "galenskap är att göra samma sak om och om igen, men hoppas på olika resultat". Man kan inte förändras om man gör som man alltid gjort. Man kan inte växa upp om man beter sig som man alltid gjort. Jag vill inte vara kvar i åtvidaberg. Jag vet att jag kan göra precis det jag vill i livet. Ingenting ä omöjligt. Man kan inte hämma andras personliga utveckling. Gör man det, förlorar man snart en vän. Och jag är så tacksam över främst att mamma och Julia stöttar mig. Ikväll är jag hög på livet, för livet är så jävla fint. Jag älskar det. Jag älskar min familj. Jag älskar mina vänner. Jag älskar personen jag blir.