onsdag 31 oktober 2012

Persedelvård

Ni vet hur besatt jag är av kokosolja? Har det i håret, ansiktet, kroppen, händerna, maten... Och nu på mina stövlar! Använde ett lädermedel som tydligen torkade ut stövlarna och gjorde dem matta och lika torra som innan. Så jag tog en liten borste och glycerintvål och rengjorde dem en gång till, riktigt noga. Sen smorde jag in dem med kokosolja och nu är dom mjuka, fina och glansiga! Ingen matt grå hinna den här gången ;)

Tror det funkar eftersom skinn är hud och kokosolja är det BÄSTA man kan ha på kroppen. Usch. Vad äckligt dwet blev att tänka på mina fina stövlar som hud :s

Just det.

Jag har börjat spela wordfeud igen. Tog en bild på ett ord jag inte visste fanns men som uppenbarligen... Gav en del poäng, haha! Vill nån av er spela med mig är det bara att bjuda in, jag heter elverpigen. där. Med en punkt efter. Handsken är kastad!

Kattii

Älskar ju katter. Mormors katt som är JÄTTEKONSTIG (har någon hört nåt om nån forskare som vill utreda psykisk sjukdom på katt är vi intresserade) älskar att ligga i min säng. Varje kväll jag sover här väntar hon i mitt rum på att jag ska gå och lägga mig, och är hon inte här kan jag bära upp henne och trots att hon protesterar vilt lägger hon sig i min säng och somnar. Hon är ALDRIG här inne när jag inte är här. Tror katter förstår mer än vi vill tro...

tisdag 30 oktober 2012

Ridpass x2

Red igår, ett hoppass på mammas häst och en lång uteritt på min. Mammas häst var kalasfin, framme för skänkeln ordentligt, känslig för tygelhjälper. Rider honom med två tyglar nu, en till bettet och en till en duallygrimma. Han har inte 100% koll på tygelhjälpen i alla lägen så har den då och då för att hjälpa honom och mig lite. Red volter och serpentiner och tränade halter och igångsättningar. Tror han tyckte det var lite kul, eftersom han annars lätt tappar motivationen lite när man rider på bana. Red över två puttehinder på rakt spår två gånger var, och han var duktig, lyfte på benen och var stadig framåt. Mamma stod brevid och försökte filma men tråkigt nog var minnet i min telefon slut.

Red sen ut en sväng med min häst, täckta av reflexer från topp till tå. Red lite lösgörande övningar en bit, men kände att ingen av oss direkt var upplagd för det. Jag hade fel bett bla, tog ett skarpt eftersom det var blåsigt och jag skulle rida ut, så det lösgörande arbetet hade viss effekt men kändes ovärt att fortsätta när man har ett bett som hästen inte vill ta stöd på. Har annars ridit honom med tränsbett/thiedeman eller barbacka med duallygrimman liksom. Var iaf mysigt, han frustade och var nöjd med livet. Däremot har jag fortfarande träningsvärk idag, är tydligen inte van vid att rida två timmar varav 1,5 barbacka... Eller att mocka 4 boxar! Fröken bortskämd brukar få det gjort av mamma annars ;) men igår ville jag överraska mamma och hon blev glad att slippa för en gångs skull :)

När ankorna tar över världen vet vi vilka vi ska skylla på

måndag 29 oktober 2012

Sömnbrist

ÅH. Här var man uppe till ett inatt för att kolla till en av hästarna (hon hade fastnat med en bakhov i grimskaftet och vält omkull sig, stackarn) så börjar folk väcka mig halv åtta?!?!?!?? HALLÅ. Ge bruden sin skönhetssömn.

söndag 28 oktober 2012

10000

statistiken har gått över 10000 sen jag började här och det känns nice. femsiffrigt. sexsiffrigt nästa untz untz untz

Maskeradfest

Är lite sugen på att ha en maskeradfest. Vet att det just varit halloween (men det är ju alltid kul att klä ut sig). Tänkte ha en temafest. I jämställdhetens tecken. Maskerad tema sexy. Med dörrvakt och allt som slänger ut alla som klätt sig för kristligt. För oss tjejer blir det här en lätt biff att kirra, vi är ju vana vid att bli objektifierade. Bara att kolla de vanliga maskeraddräkterna som riktas till oss. Sexy nurse, sexy oktoberfest-deltagare, sexy vampire, sexy schooolgirl, sexy så man kräks av det. Yeah. På min fäst ska männen också objektifieras. Men vad klär personer av manligt kön ut sig till för att vara sexy? Var är mina manliga våp som förväntas utsmycka omgivningen? Hur klär sig män för att vara stereotypt sexiga? Vanlig utklädnad minus tröjan och griljera överkroppen?

VAR ÄR DE SEXIGA MANSKOSTYMERNA?!? INGEN VETTIG BRUD KAN JU BLI TÄND AV TYP MARIO ELLER EN JEDI ELLER EN ZOMBIE?!?! SÅ VARFÖR HOOKAR HETEROPERSONER UPP MED VARANDRA UNDER HALLOWEEN?!?! EN FUCKING GÅTA

Alltså...

Jag fattar grejen. Inte ens mat kan få dig att sätta din fot utomhus.

Och jag som var orolig för att hon skulle rymma.

VERSALER

VERSALER ÄR COOLA BOKSTÄVER. NÄR SMÅ BARN LÄR SIG SKRIVA ÄR DET OFTA VERSALERNA DE LÄR SIG FÖRST. BETYDER DET ATT BARN SKRIKER I SITT SKRIFTSPRÅK? NÄ JUST D. SKA BÖRJA BLOGGA MED VERSALER. FÖR ATT IRRITERA ER, GULLNOSAR.

lördag 27 oktober 2012

Delar en tvåsitssoffa

Nakenchock.

Nakenbild.

Naken sanning.

Alla är nakna under kläderna. Myser med gullekatten tills dom ska till krogen, är så himla långt att gå till förfesten. Är ju fem minus ikväll! Kallaste hittills den här säsongen liksom.

Halloween sminktips

Panik?

1. Rota fram svarta och röda kläder ur garderoben
2. Make sure att du har blåmärkesfärgade ögonskuggor (jag använde mörkcerise, mörklila och brun)
3. Dra ett svep med lila och ett bed brunt under halva ögat (närmast näsan) tänk var dina ringar brukar synas mest efter hårda nätter.

Har du mer tid, sota ögonen med lila rosa och brunt. Tänk blåmärke/sömnlös. Ha gärna mörkröda läppar och välmarkerade ögonbryn.

Gillar att halloween är fulhetens högtid. Det går liksom ut på att vara så osnygg som möjligt. Sånt gillar jag.

Åldras

När åldrades jag? Inser plötsligt att min spelålder snarare är 25 än 15. Deppigt. Ska strax bege mig iväg nånstans, bara min mage lugnar sig lite. Drack en skitstor fejklatte nyss och har varken druckit kaffe eller mjölk på länge. Lite dumt. Mensåatte... Fejkhalloween gott folk?!

Försiktig kisse

Min katt har anpassat sig ganskabra från luffarlivet till livet i lägenhet. Idag var första dagen hon fick gå ut. Två gånger har hon varit ute. Första gången tassade hon bort till grannens balkong och nosade under den (en katt brukar ligga där) och sen upp på min balkong för att kolla om "hemma" var kvar på andra sidan dörren och sen satte hon sig på min trappa och tittade sig omkring och nosade efter lukter. Sen gick hon in.

Andra gången tassade hon runt husknuten, tassade tillbaka, nosade länge och väl på en buske och sen körde en lastbil förbi och då blev hon rädd och sprang in. Tredje gången försökte jag få henne att gå ut två gånger men hon sprang in igen. Satte mig då på balkongen och lämnade dörren öppen och så kom hon ut efter sådär fem minuter. Nu har hon nosat in hela balkongen och sitter på den och smygkikar ut på resten av världen. Känns skönt att hon är så hemmakär, när hon vanligtvis gärna går iväg på tvåmånadershajker, minst.

Haha. Nu sitter hon ihopkurad och tittar på mig som om hon undrar hur länge hon ska behöva vänta på mig. Haha. Kisse lilla. Med betoning på lilla.

Ricinoljan och ocm

Börjar bli lite torr runt ögonen. Ricinoljan smetar av sig och torkar ut huden, men vet inte om det bara är placebo men fransarna känns längre?

Har ju börjat med ocm också, och shit. Man tror inte att en olja kan vara så uttorkande som ricinoljan faktiskt är! Hittills har porerna i t-zonen blivit mindre, men huden har börjat flaga också. Såfår vara lite mer noga med att smörja in. Använder raps och kokosolja till det! Kokosolja är för övrigt typ världens bästa olja. Luktar gott, smakar gott, går att använda till typ allt. Håret, huden, deo (ja, om man inte har så kraftig svettning, typ smörj med en miniklick när man duschat och ska lägga sig, sen på morgonen funkar deon ännu bättre och huden under armarna blir inte så torr och det här kan vara den längsta parantesen som skrivits i min blogg), äta, svampdödande... Den kallpressade från kung markatta. Fyrkantiga silverpaketet i kyldisken är skit.

Än så länge är jag nöjd med ricinolja och ocm, men kanske för tidigt att uttala sig om det. Såatte... Ni får kika tillbaka om nån vecka eller två ang ocm. Puss.

fredag 26 oktober 2012

"men är det nåt dåligt?"

Jag har lärt mig att i skolan är det bra att vara osäker. Osäkra människor söker stöd i varandra och är rädda för nya saker och starka människor. Det är lite synd. Det blir så himla jobbigt för den sortens människor att följa sina drömmar sen. När de är vana att följa stigen istället för att göra en ny. Så träna redan nu. Lyssna inåt på vad DU vill. Och gå åt det hållet, små små steg. Alla andras öden är redan upptagna, så skapa ditt eget. Om vi ska avsluta det här inlägget med en klyscha.

Till den snälle tågföraren på kustpilen som stannade i åtvidaberg 9.45

Trodde seriöst jag skulle missa tåget idag. Det stannade vid 9.42 och det var ingen på perrongen. Jag var en bit ifrån och mådde inte tillräckligt ok för att springa. 9.45 var jag nästan framme vid perrongen och förberedde mig på att missa tåget. MEN föraren ser mig och väntar tills jag kommit in innan han kör vidare. TACK. tack vare detta hann jag till skolan för att göra ett prov i eng c. Skitnice. Sånthär hjälper verkligen upp humöret!

Fredagshandla

Tänkte springa och handla mellan lektionerna, slutade 30 min tidigare och SÅKLART hamnar jag mitt i fredagshandeln... Köerna from hell. Men sen är det bara en lektion kvar innan det blir höstlov! Riiiktigt skönt och efterlängtat.

Det var prov

Men alla som kommer ut kollar på varandra och typ "vad lätt det var, det här behövde man ju inte pluggat till"

Såatte. Lite lugnare. Lite.

Dizzy

Igår var hemsk. Mådde som en påse bajs. Det satt kvar imorse med men nuså, mår jag lite bättre. Sitter i skolan och väntar på min lektion, 40 min kvar. Funderar på om dom skriver prov eller nåt. Elever börjar droppa ur klassrummet. Lite läskigt, har inte pluggat på nåt och inte varit på de senaste lektionerna eftersom jag varit sjuk... Kul. Aja. Får göra mitt bästa och se var jag landar. G borde ju inte vara så svårt iaf... Kan man hoppas.

onsdag 24 oktober 2012

Experiment: ricinolja på ögonfransarna

Från och med idag ska jag prova att ha ricinolja på ögonfransarna på kvällen och se om det blir nån skillnad. Jag har börjat få riktigt tunna ögonfransar, så jag håller verkligen tummarna.

Hittade en gammal mascara när jag städade, som var slut. Sköljde ur den och rengjorde både "flaskan" och borsten och fyllde med ricinolja när den torkat. Har nu alltså ca 7-8 ml ricinolja i en jättesmidig förpackning, och eftersom jag gjorde rent "avstrykningsringen" (vad heter den egentligen? Den som skrapar bort mascaran så du får lagom mycket på borsten) så blir det inget onödigt kladd. Tänkte prova två månader och utvärdera när det gått en och två månader. Förhoppningsvis blir det skillnad!

Jag hade kunnat äta frukost.

Gissa vad? Inställt tåg idag igen. Tjugo mintuer sen ersättningsbuss. Hade hunnit äta frukost och sminka mig, huhu. Istället: ute och frysa. Nice. Lite måttligt irriterad på denna kustpil nu, må jag säga.

tisdag 23 oktober 2012

To do

Imorgon ska jag pallra mig förbi apoteket efter skolan, sen leta efter ett nice halsband som passar min lilla prinsessa. Vill inte släppa ut henne i samhället utan halsband med mitt nummer i. Hade ett lackat ljusrosa med strass på, skitnice. Tråkigt nog har det försvunnit med tiden, så får köpa ett nytt och hoppas det andra dyker upp såsmåningom. Prinsessan har varit på mig hela tiden sen jag kom hem. Kände mig som en småbarnsmor när jag sprang omkring i lägenheten och röjde med katten i famnen haha. Men hon blir sur när jag sätter ner henne och så fort jag sätter mig ner kryper hon upp i knäet. Gosan. Har verkligen saknat att ha djur omkring mig, jag som ALLTID haft huset fullt liksom. Nu ska vi alldeles strax krypa ner i sängen. Sov gott, läsare!

Kattmamma

Haha. Är det såhär det är att ha barn? Kan inte koncentrera mig på nåt mer än "undra om katten har det bra". Tur att det är kort dag idag. Nio timmar själv kanske räcker.

Då var det dags igen

Inställda tåg ^^. Iofs sover jag bättre i bussen så det blir nog bra. OM ersättningsbussen kommer nån gång. Åh. Undrar vad som hänt den här gången?

Dela säng med en katt.

En katt borde ju lätt kunna få plats i ett hörn av sängen liksom. Rent storleksmässigt. Men ALLTID när jag delar säng med katter är det jag som ligger ihopkrupen i ett hörn av sängen för att katten ligger mitt i sängen och fläker ut sig och har det bra. Hjälp. Min katt styr mitt liv.

Första natten har gått bra iaf. Min katt har legat i min säng och sovit hela natten förutom ett kort avbrott för att äta upp resten av kvällsmaten. Här äter hon varje mål i två delar, vilket är en stor skillnad mot hur det varit förut. Då sätter hon i sig allt så fort hon kan och kräks sen. Mm. Mysigt. Hon verkar trivas som ensamkatt såhär långt.

måndag 22 oktober 2012

Det blir aldrig riktigt dag på hösten

Klockan är lunch. Det är typ skymning. Inte undra på att höstar känns motiga. Ikväll ska jag gosa ner mig med täcke, katt och bok i soffan. Och tända ljus. Och varm choklad. Mums.

Gömda

Läser lite såhär på morgonkvisten. Gömda. Äcklas lite av hur hennes pojkvän beter sig och lovar mig själv att alltid alltid sätta gränser för vad som är ok och inte.

söndag 21 oktober 2012

Jag tycker att det är problematiskt att vi problematiserar så jävla mycket

Det här med att tjejer som har mycket sex är "olyckliga" och har "låg självkänsla" "ingen självrespekt" "horar" "blir äckliga"... Seriöst. Va? Var kom din rätt att yttra dig in i bilden?

Ok om din bästa vän har en tuff period i livet och börjar ligga runt. Då kan man lite försiktigt ta upp det. För att man älskar och bryr sig om sin vän. Men om en ytlig bekant till mig ligger runt... Liksom, jaha? Jag bemödar mig inte att typ, hålla kontakten, men döma hens leverne går bra?

Så. Jävla. Löjligt. För mig är det problematiskt att vi problematiserar saker vi inte har med att göra. Lämna folks privatliv åt dem själva. Skaffa ett eget liv att engagera er i istället för att lägga energi på andras. Och ska ni lägga er i andras liv, gör det på ett nice sätt. "öh jävla äckliga hora ingen vill ta i dig ens med tång ditt slampiga luder", ens i tanken, är inte nice. Så släpp det. Sålänge hen inte ligger med dig har du inget med hens tumlande i sänghalmen att göra. Basta.

Pro tip

Tog ett par nya sporrar idag då jag ville ha lite mer effekt av skänklarna. Böjde inte ut dem eftersom de precis gick på foten och satt stadigt. Hade sönder min fot. Kan knappt gå nu. Är nog nåt mjukt i som fått sig en smäll. Foten är i alla fall svullen och kan knappt gå, uhuhu. Tycker mycket synd om mig själv. Och råder er hästmänniskor där ute: böj ut sporrarna

Jag må vara bortskämd med bra hästar

Men vad är grejen med att ha tioåriga hästar på ridskola som INTE FÖRSTÅR HJÄLPERNA? Jag har ridit en lektionsponny som inte förstår nåt annat än skänkel rakt framåt. Jag kunde knappt lägga en volt i skritt. Jag har ridit en lektionsponny som inte har någon egen stabilitet i kroppen. Denna går barnlektioner. Jag har ridit en storhäst som knappt går fram för skänkel och en annan som inte bryr sig om tygelhjälper. Gemensamt för alla dessa är att inga kroppsdelar verkar hänga ihop. Det är som att alla nervbanor i deras kroppar kopplats om lite på måfå. Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan lära sig rida med korrekt hjälpgivning på sånt här hästmaterial?

Sure, kanske ni tänker. Hon kan inte rida dom hästarna bara. Är van vid robothästar, tänker ni. Visst. Så kanske det är. Men jag finner det rätt absurt att bruden som sedan tio år tillbaka fått beröm för sin hand med hästar och typ varit en av de första man kastar upp på knashästar, skulle ha så stora problem med "vanliga lektionshästar". Och jag tror inte ridstilen skiljer sig åt så brutalt på ridskolor tio mil ifrån varandra. Så vad är det som gör skillnaden? Varför lyckas vissa ridskolor hålla hög kvalitet medan andra faller rätt platt i konkurrensen?

En gåta för mig. Vet bara att jag kommer vara noga med val av ridskola åt mina barn. Typ sitta på läktaren en vecka i streck och inspektera, haha. Nu skajag ut till mina stjärnor, är tokkär i tvååringen. Och min vita. Hejsålänge.

fredag 19 oktober 2012

Ursäkta på förhand

Hästhantering. Folk som tittar längtande på hästar som står blick stilla eller respekterar sin människa medan de själva har en cyklon i andra änden av grimskaftet, och inte kan fatta varför just de fick en så bråkig häst. Eller varför just deras hästar blir jobbiga. Ofta är detta typen som accepterar att hästen är som den är. "det gör väl inget om den får beta lite/knuffas/går iväg" eh. Jo. Hästen kommer inte vakna en morgon och tänka "nä men om man skulle ta och respektera sin människa idag". Det är ditt jobb som människa att hjälpa hästen bete sig väl. Från det att du hälsar på hästen till att du stänger stalldörren på vägen hem måste du berätta för hästen vad du vill. Hästen VILL ha en flockledare som berättar vad den ska göra. Osäkra hästar kan lätt bli buffliga hästar.

Jag vet ingen människa som gillar att bli inknuffad i en vägg. Rätta hästen hela tiden. Varje minut med dig måste den respektera dig. Ställ den gärna i gången så den gör skillnad mellan "fritid" och "arbete". Om du inte har den i gången, bind upp den. Hur ska du kunna korrigera en häst som inte blivit given en tydlig startposition liksom? Går hästen iväg några steg, tryck den på bogen och ställ den där du började. Det här kan du göra helt tyst. Det finns ingen anledning att skrika eller slå hästen när det är tillit och respekt du vill ha från hästen. Bara flytta tillbaka den. Lugnt men bestämt. Ett av de första stegen mot en häst som respekterar dig.

Många hästar kan vara lite "stolta" och om man korrigerar dem "brutalt" kan de ge dig fingret. Det händer väldigt sällan om du är lugn och fin i din korrigering. Bemöt hästen som du vill bli bemött av den. ("hej hjärtat, jag ställde dig HÄR" istället för "FÖRHELVETE GÅ INTE IVÄG HELA TIDEN HÄSTJÄVEL JAG SA ÅT DIG ATT STÅ STILL" om ni hajar skillnaden) Likväl som du vill ha 100% uppmärksamhet av den när ni umgås, ge din häst 100% uppmärksamhet och ett positivt bemötande.

Dagens hästskola.

torsdag 18 oktober 2012

Jag känner mig gammal

När jag ser en kille som inte fyllt 18 än med typ fem dödslöjliga tatueringar och tänker "shit dom där blir inte nådiga att tatuera över/ta bort om två år när han vuxit ifrån dem" och "dagens ungdom... Suck".

Jag är nog fortfarande lite mean girl innerst inne.

Mvh lägger upp en bild jag ser gammal ut på

Fortfarande ovanligt att vara ung mamma

Snubblade över en artikel i aftonbladet idag. Idag görs det endast 19 aborter per 1000 kvinnor mellan 15 och 19 år. Av 1000 kvinnor i samma åldersspann föder 6 personer barn per år. Lite enkel matematik ger att ca 25 tonårstjejer av 1000 blir gravida per år. 2,5%. Tycker vi kan ta det som kvitto på att de som väljer att vara sexuellt aktiva skyddar sig rätt duktigt. Och det är ju bra.

Om vi sätter det här i proportion till något då. Min skola exempelvis, där går ca 1500 elever. För att göra det lätt för oss säger vi att varje klass har 20 elever. (på min skola har vi klasser med färre än 10 och 30ish). Tio tjejer och tio killar. 75 klasser. Rätt normalt för en sån skola skulle jag tippa på.

19 tjejer totalt på skolan blir gravida per år. Det blir ca en elev i var fjärde klass. Av dessa väljer 4-5 tjejer att behålla barnet. En tjej i var sjuttonde klass. Lite drygt en tjej per årskurs. Övriga 14-15 gör abort. Tonårsgraviditeter är inget stort problem i Sverige idag. Och det tycker jag är bra. Vissa VILL bli unga mödrar och planerar graviditeten, andra kastas mer omkull och får planera om sin framtid. Men jag tror att bara man vill ha barn och har stöd, från partner, familj eller annan, så klarar man föräldraskapet. Även fast jag själv absolut inte skulle vilja bli tonårsmor (vilket det är lite sent att bli nu ändå) så accepterar jag andras val. Och tycker att omgivningen till dessa brudar ska göra det också. Är övertygad om att de själva är sina främsta kritiker och har det tillräckligt jobbigt utan era oombedda utlåtanden. Källa till den här statistike http://www.aftonbladet.se/mobil/article5967810.ab och sprid glädje inte förtryckaråsikter

Mvh kvällsfilosof

Buhbye balsammetoden

Får börja använda schampo nån gång i veckan/varannan vecka igen. Får inte bort allt med mitt tvättbalsam ochorkar inte leta efter ett lättare. Been there done that. Och helst inte igen. Går helst inte omkring med rent "fett" (balsamrester) i håret heller såatte... Schampo it is. Ett par gånger i månaden.

Motvind

Längtar hem. Kämpar på. Lektionen var tydligen inställd.

Lever

Uh. Tog mig till skolan. Men SÅ nära att åka hem igen. Yr och dan. Ska åtminstonde få till lite tid att prata med lite lärare och få veta vad vi gjort medan jag varit borta. Så jag vet vad jag ska jobba med liksom. Urk.

onsdag 17 oktober 2012

Idag

Mått lite bättre idag. Satt ute på balkongen insvept i ett täcke och pluggade ikapp psykologi så gott jag kunde. Gick sen en promenad runt ett par kvarter, tänkte att frisk luft och lätt motion kanske ger mig nån sorts aptit i alla fall. Kokade lite grönsakssoppa när jag kom in, som både luktade och smakade gott! Framsteg för mig som varit helt utan matlust ett bra tag nu. Imorrn hoppas jag verkligen att jag orkar gå till skolan, först lite sömn bara (och det hade varit kul med lite dygnsrytm istället för min kropps löjliga tvåtimmarssovande) men jag ger det ett försök nu så hoppas jag vi ses i skolan nästa gång! Nattiiii och dröm sött!

Min älskade fina häst

tisdag 16 oktober 2012

Saker jag tycker är spännande

Att jag senaste två veckorna vaknat 2-3am och tagit mer än god tid på mig för att somna om

Att jag börjat dricka minst två liter vatten per dag och ändå är törstig

Att jag fortfarande inte hittat vad det är som luktar illa i min lägenhet

Ja det var väl ungefär det. Nattgnäll at its finest.

Mitt hår igen

Det känns som om balsammetoden drar pigment ur mitt hår? Typ att det solblekta i längderna blir ljusare för varje tvätt? Är det ens möjligt?

Börjar bli lite sugen på att prova ricinolja i håret och se vad som händer. Tvättar ju håret helt efter balsammetoden nu, har olja nedersta 1-2 dm av håret innan tvätt för att skydda det osv... Funderar även på ocm för ansiktet. Min face cleanser är typ slut nu så tvättar nästan bara ansiktet med olja, vill nog ha nåt djuprengörande ibland och då ska ju ricinolja vara bra. Får se om jag pallrar mig iväg till nåt apotek närmaste dagarna och införskaffa. Håller er uppdaterade om hur det går!

måndag 15 oktober 2012

Kräks

Varit på möte i skolan. Mamma hängde med. Är helt slut nu. Huvet dunkar, jag är yr och törs knappt blinka för då är jag rädd att ramla. Är så himla trött på det här nu. Sitter på tåget hem nu iaf, har jag tur mår jag bättre i eftermiddag och kan ta tåget tillbaka för sista lektionen. Blök. It hasn't mbeen my day my week my month or even my year osv. Blä.

söndag 14 oktober 2012

Nyanser i livet

På väg till mormor. Ko lös på vägen. Vart ringer man liksom? Insane. Ringer på hos lite olika bönder häromkring nu. Är orolig för den stackars kon som är helt ensam och blöt :( så är det att vara en mjukis, haha.

lördag 13 oktober 2012

Getting old

Kan antagligen ha att göra med hur jag mår men absolut ingen lust att festa idag, nöjde mig helt med att se lite serier och klipp på katter hos juliainnan jag kände att kroppen tog ut sin rätt på mig. Är hemma innan tio. En lördag. Hahaha. Har iaf haft väldigt fin kväll, lite nojig efter hur knäppt jag betedde mig idag, men uh. Gjort är gjort. Bör lägga det bakom mig. Chilla osv. Nackdelarna med att vara självkritisk. Nu: zappa igenom alla tvkanaler, byta om till flercebyxorna (bästa. Plagget. Ever.) och utöva some muffintop maintenance och somna i soffan. Bör knte ta allt för lång tid. Haha. Godnatt sunshines.

Ps. Är såld på glasögon. Önskar jag passade bättre i såna och lånar folks närhelst jag kommer åt. Haha. Enjoy

Casting

Var en sväng till linköping idag på casting för en kortfilm, hm. Var strul med lokalen, så en minicasting hölls utanför. Gillar hur superknas jag kan bli mot nya människor, helt skamlöst går jag fram till en tjejgrupp och ba. Är osvensk. Berättade för julia. Hon skrattade så hon höll på att köra av vägen. Haha. Fantastiskt. Har ni brudar hittat hit av nåt skäl, så förlåt!

Hur eller som. Håller mina tummar för att jag får vara med och jag känner att bitchen i det äldre gänget känns som skuren för mig. Håller tummarna tills de blir blå och laddar upp med att skära upp grönsaker till filmen vi ska se strax. Skräckfilm. Nån som vill bli min inneboende närmaste månaden? Kommer bli galet paranoid, känner jag.:D

fredag 12 oktober 2012

Girls night in med mig själv

Slutar oftast på ett eller två av följande sätt:
Jag leker loss med sminket
Jag ligger i soffan och äter godis och jobbar på that muffintop

Ja. Ikväll inget undantag.

Utmana sig själv

Jag hatar mörker
Jag hatar att vara själv
Jag hatar buller så man inte hör sånt man inte ser
Jag hatar smuts
Jag hatar att vara själv

Kombinerar alla dessa fem saker samtidigt som jag dessutom sitter i en källare. Är sjukt rädd för källare, speciellt i hyreshus. Faktumet att det är mörkt utanför, lampknappen sitter långt bort, torktumlaren är högljudd... Freaks the hell out of me. Så sitter här nere, en hårsmån ifrån en panikattack. Nice fredag.

Men en punkt kommer jag inte utmana mig själv på. Och det är att skriva vad jag verkligen tycker om vissa grejer eftersom jag uppenbarligen har nån efter mig som inte kan hålla sig ifrån att förstöra för mig. Av vilken anledning vet jag inte. Men det känns sjukt otryggt. Och det är inte ok. Jag vill kunna känna mig trygg hemma liksom. Men det kommer väl snart, i takt med att vissa händelser börjar blekna och jag skaffar mig ett lite starkare dont-mess-with-me-uttryck. Fram tills dess tänker jag se ut som ett rådjur på utsidan och tänka fula tankar vid tillfälle. Haha. Rådjur. Jo men eller hur.

torsdag 11 oktober 2012

Snabba mellanmål

Jag är verkligen toklat med mat. Pallar väldigt sällan stå och laga mat en halvtimme utan det ska gå FORT och vara lätt. Köpte en stavmixer för nån månad sen, och det är en av de bästa elektroniska prylarna jag nånsin köpt. Gör tex min egen superdryck med den, riktigt lätt! Fyller glaset till hälften med frysta jordgubbar, häller på lite vatten, mikrar tills jordgubbarna är tinade, mixar ordentligt, häller i mer jordgubbar, mikrar igen, sen mixa. Sen häller jag i 20 ml blutsaft, en matsked psylliumfrön och en skvätt tranbärsjuice och mixar igen. Mättar riktigt bra, och innehåller massa nyttigheter :) tar oftast en sån här direkt när jag kommer hem efter skolan, lite lagom matigt sådär! Så är man lagom hungrig på kvällen när man äter middag :)

Ikväll provade jag också en chokladdryck helt utan socker. Blandade banan mixat i vatten, yoghurt och kakao och smakade av då och då. Blev gott, absolut bra istället för oboy, mycket nyttigare och mättar betydligt längre. Två mellanmålstips från mig!

Ibland måste man amputera en dålig relation

Det finns ingen anledning att vara kvar i en relation som får dig att må dåligt. Det är mycket bättre att pausa eller "göra slut", även med vänner, än att umgås med folk du inte får ut något av. Antingen ta itu med era problem eller bara face it, ni funkar inte ihop. Kanske behöver ni bara en paus. Kanske har ni vuxit ifrån varandra. Kanske hittar ni tillbaka till varandra. Men just nu. Just nu fungerar det inte och du är värd att leva livet fullt ut. Om du dör imorgon, vill du inte att din sista tid i livet ska ha använts till fullo?

Ta hand om er. Behandla de infekterade relationerna, eller amputera dem om det är för allvarligt. Det är ni värda.

onsdag 10 oktober 2012

Klimatologi

Shit vad det här är tungt! Norrsken, vad det är, hur det uppkommer osv... Huvudet snurrar, haha. Men bara att kämpa på, börjat komma in på faktadelen nu iaf. Efter skolan ska jag gå och köpa lite fika, sen vänta på bussen sådär en timme, haha. Blir fint. Får se om jag orkar gå ut på hälsans stig, känner mig helt febrig och dan usch. Men måste ju gå över snart i alla fall. Längtar hem till en jordgubbssmoothie!

tisdag 9 oktober 2012

När en smoothie gör dig proppmätt

Kvällsmat: två jordgubbssmoothie med olika bas. Var egentligen mätt efter första men funderade på att äta lite chips så gjorde en till för att inte vara sugen längre. Så nu ligger jag i soffan med första matkoman på LÄNGE och ser på svenska hollywoodfruar. Känner mig trött så hoppas kunna sova ordentligt inatt och INTE vakna vit tvåtiden haha. Har känt mig bevakad i lägenheten ett tag, idag såg jag en skata på fönsterbläcket som blev förskräckt och flög iväg när den såg att jag kollade på den. Skulle kunna skriva en bok om människan som förvandlas till skata för att spionera och oj vad jag tappar tråden nu. Men om vi säger såhär. Jordgubbar och stavmixer borde finnas i varje hem. Slut på meddelande

Lycka är att vara idiot

Mr dream

Haha. Mm. Eller hur. Ska vara stört ytlig nu

Lång
Strong bonestructur
Snugga ögon
Drogfri (alkohol är ok då och då)
Gentlemannamässig
Målmedveten
Fit
Lätt och rolig att vara med

Nu orkar jag inte mer men förväntar mig kärleksbrev från prince charming. Shoot.

måndag 8 oktober 2012

Awi

Ikväll har mamma varit här. Helt fantastiskt. Vi har fixat lite med mina garderober, och så har hon hållit mig sällskap framför det okända. Jag är ju så otroligt mörkrädd och tycker mig ana andar, närvaro och fenomen... Men ändå fascineras jag lite av det, liksom.

Annars då? Mår otroligt dåligt. Har sjukt dålig balans, känner mig febrig och ont i huvudet som heter duga. Känner mig nästan bakfull? Kan somnanär som, var som. Nästan. Gillar att widerstedt kommit ut som projekt nu. Anat det länge och tycker hon är sjukt cool. Kan identifiera mig lite i henne, bland annat det här med att anta en ståndpunkt man inte har, för att se reaktionerna. Skulle aldrig dra det lika långt som hon, men absolut tycker jag att hon asball. Och det har ju varit rätt uppenbart från början att hon haft "dold agenda", syns speciellt i intervjuer efter debatter hon deltagit i. Lite sådär smygleende och ett speciellt uttryck i ögonen... Men på ett sätt tycker jag att det är lite tråkigt, att hon dödat karaktären nu. Gillade att kolla in på hennes blogg då och då när jag hade tråkigt. Nu... Är det slut på det, antar jag. Wellwell. Klockan är redan alldeles för mycket. Godnatt på er. Imorrn väntar en ny dag som jag hoppas jag får njuta av UTANFÖR min lägenhet... Suck. Blir bitter av detta

söndag 7 oktober 2012

Uh

Kikade på det okända med mamma förut. Gjorde en jordgubbssmoothie åt henne. Har jag sagt hur mkt jag älskar min stavmixer? Awesome. Iaf. Ligger nu och är sjukt spökrädd. Försöker lugna mig för tydligen kan man provocera fram händelser genom att vara rädd för att de ska hända. Så håller mig till mer positiva grwjer då. Red min häst ca 30-40 min i skritt idag. Han släppte fint i båda varven, var eftergiven och lösgjord i sidorna och väl framme för skänkeln. Ikväll känns det lite extra värt eftersom jag faktiskt red fram det i princip utan hjälptyglar, vilket annars brukar behöva. Idag hade jag bara en riktigt löst spänd thiedeman. Den inverkade bara då hans huvud var mycket nära toppläge. Så idag är jag en mycket stolt hästmamma. Utöver det red jag fyraåringen en kortis. Det där med att trava rakt fram över en bom när både hagen och stallet lockar åt olika håll är inte helt lätt ;) men han var fin. Väldigt känslig i munnen idag när jag tränade på halter, men har en bit kvar tills han är helt följsam i volter och serpentiner och så. Men han utvecklas, idag var det många läskiga saker omkring som tog fokus också, och ändå lyssnar han på mig. Är nöjd. Men har riiiktig träningsvärk i ryggen, gjorde lite övningar igår (!!!) och idag har jag knappt kunnat röra mig. Otränad.se, men jobbar påt iaf. Imorrn eller tisdag ska jag se hur lång tid det tar att knata runt hälsans stig. Får se om jag kan dra med mig nån eller om det bara blir nice alone time. Yep. Lite kort tråkig ssmmanfattning/planer, men yeah. Ibland är jag kort och tråkug

lördag 6 oktober 2012

Late noght update

Shit. Trött som tusan. Ändå så uppe i varv att jag inte kan sova. Tog en sväng till lite vänner nu på kvällen, innan ramaskriet kommer: jag har inte träffat dem på LÄNGE, vissa MÅNADER, och jag drack bara vatten. True story. Ser inte riktigt vitsen med att hälla i alkohol i en sjuk kropp som detoxas, sen känner jag dem ju så väl att jag inte behöver dricka för att ha kul ;) hatar när man festar med folk som är så oändligt tråkiga att enda sättet attgenomlida festen så länge att man kan gå är att supa tills man åtminstone inte stör sig på dem. Man vill ju dricka tills dom blir roliga men tyvärr, ibland händer inde det och då får man ju nöja sig med second best. Mm, gillar umgås med folk jag kan vara mig själv med. Men kanske bra att de drack så de stod ut med mig, haha. Well hoppas ni tar väl hand om er finisar och nu kommer fröken präktig här men DRICK VATTEN. IT IS GOOD FOR YOU. over and out.

Ps. Bjussar på snyggbilden. Gör gratis håruppsättningar inför balen ;)))

fredag 5 oktober 2012

Fab smoothies

Jag köpte ju faktiskt en stavmixer för ett tag sen. Kanske skulle ta och deep cleanse my body och bara äta rawfood den här helgen? Borde ju vara en hälsoboost om något med min kommaochgå-förkylning med feber. Antioxidanter och vitaminer ftw liksom. Hittade btw en lista med mat som mättar, borde ju bli skitbra att blanda ner massa sånt i smoothien? Haha kan knappt bärga mig tills jag går till affären nu, töntigt! Men mm. Dricka frukt framför x-factor insvept i täcke och sörja att jag inte pallar fest idag. Skoj. Daemn.

Min nya grej

Får ju nya grejer jag blir "besatt" av då och då. Senaste veckorna har det blivit vattendrickande. Förut drack jag nästan aldrig nåt utan kände mig nöjd med vätskan i mat. Mennu dricker jag lätt 1,5 l vatten om dagen! Hört att det ska vara bra att hålla vätskebalansen. Uppe, såatte... Ännu ett myrsteg mot hälsosammare liv :)

Måste bli roligare, mer provocerande, mer skrattretande, extra allt

Ska jag berätta en pinsam hemlis så får jag lite ångest när statistiken dalar. Även om det bara är några få. Inser att min blogg varit stölöört tråkig ett tag, nice att några av er är kvar ändå! Läskiga är ändå att jag ofta har fler läsare när jag inte bloggar? En bra bloggare är en inaktiv bloggare? Haha. Nä. Men vill väl medt säga hej. Jag är plötsligt överaktiv. Försökt sova ett tag men HELT omöjligt. Bra när man ska upp 5 am och göra ett tappert försök att pallra sig till skolan! Och jag känner mig inte ens liteslumrig?! Omg. Det har hänt nåt med energiflödet i min kropp. Säkert powerdrinken jag gjorde och min hemgjorda rolfingmassage. Hahaha eller? Vore coolt om det funkade även om det vore snudd på magi om man blir överenergiskt pigg av en dricka med typ 0 kcal? Kanske satt fart på mitt inre så hjärnan inte kan slappna av? Ska nog boka tid hos min familjs mediala vän för lite rådgivning. Både med mat, motion och medecin. Och framtiden. Helt sjukt hur duktig hon är. Har jag sagt att hon hittat våra katter flera gånger? Hon, som aldrig träffat dem, beskrev platserna hon såg dem på, och när vi kände igen platserna hon pratade om och gick dit, vad tror ni vi hittade om inte gosiga katter med hemlängtan? :) så jag tror nog lite på henne ändå, även om det betraktas som lite bluff och hippietrams ;)

Im your biggest fan ill follow you until you love me

Mm lite så kände jag just när jag i en tillfällig period av sömnsvårigheter läser och kommenterar min väns bokblogg med ett läskigt nick och en lagom obehaglig kommentar. Stallar dig tills du säger att du älskar mig baraför att bli av med mig. Ok. Inte bara för kommentaren, men för att jag sms-tjatat på henne om att vi ska ses sådär ja. Jobbigt mycket i perioder. Vad skriver jag ens om. Godnatt.

torsdag 4 oktober 2012

Ways to improve the health

Har hört att immunförsvaret till stor del har sin boning i magen och tarmarna? Kanske därför jag är sjuk 24/7, eftersom jag har min mage och allt? Hur eller som, dykt lite djupare i hälsokosten senaste tiden. Håller på att experimentera fram en egen hälsodryck, än så länge känns det lite för mkt att kalla den drickbar, men den har iaf en bas av vatten och psylliumfrön och jag funderar på vad man kan tillsätta mer som är nyttigt men kanske ger en LITE mer attraktiv smak? Har ni druckit psylliumvatten nån gång btw? Var är spysmileyn när man behöver den? Som klumpig gele. Öh. Inte så nice. Nä, men kanske försöka göra nån nice smoothie? Med kanel och kakao? Lite bär? Hm. Mm, är en bit kvar men hoppas verkligen det blir ett najs resultat som jag framförallt mår bra av! Uppdaterar er vidare om hur det går med den här drycken såsmåningom ;)

Trust

Det viktigaste för mig, alltid, är tillit. Jag litar inte på vem som helst men när jag väl litar på nån tar det riktigt hårt på mig ifall jag märker att hen inte går att lita på. Kan lätt ta några veckors paus från ngn för att lugna mig och fundera på hur vår relation ska se ut. Låter mer formellt än det är, men yeah. Tycker det här med att pausa från människor då och då funkar bra för mig. Jag umgås inte ihjäl relationer utan har mer kvalitet när vi väl ses. Vet inte hur det är med er men jag är helst trygg med dem i "my inner circle", och flyttar tillfälligt ut folk istället för att bråka. Eller ha folk nära mog jag inte kan lita på

onsdag 3 oktober 2012

:c

Det är kallt, jag är sjuk, sprang som en galning till tåget imorse och hann preciiiis. Äckligt trött också, åh haha. Men jag är i skolan och det är ju en bra start iaf liksom. Känns nog bättre när jag börjar få i mig lite frukost hoppas jag :)

tisdag 2 oktober 2012

Barnagråt

Som alla vet gråter bebisar då och då. Har märkt nu det senaste året att jag verkligen mår dåligt av ledsna barn. Får moderskänslor och vill bara gå fram och trösta :c samtidigt som nästan ingenting gör mig gladare än att se ett barn som är stolt över sig själv. Kanske ska sätta upp lappar om barnvaktning helger och kvällar? Få lite extra klirr i kassan och fler recent barntimmar till mitt application form? Tror bara dethär blir bra! Får googla lite vad som är vanligt att ta som barnvakt, vill ju hålla mig någorlunda till normen och inte bli underbetald eller ta överpriser, direkt

Kul

Led igenom hela gårdagen. Vaknade imorse med dunkande huvud och feber. Skoj. Proppat i mig ibumetin nu så hoppas febern går ner åtminstone lite. blä. Har inte tid att vara sjuk! IGEN

måndag 1 oktober 2012

JAG ORKAR INTE

Är detta på riktigt? Har huvudvärk, feber och frossa. Kul. Har lektion till 16.20. Nästa tåg: 18.03. Heja. Glömmer jag varför jag hatar måndagar påminner de mig så himla bra varje vecka. :C